Efsane Android'den güç alarak yeniden doğdu: Kodak Ektra

Kodak'ın yeni akıllı telefon Ektra, eskinin teknoloji ile ile yeniden doğuşu şeklinde geldi...

Görüntü teknolojileri alanında lider firmalardan birisi olan Kodak, uzun süredir fotoğraf makinelerini pazara sunarken, uzun zaman önce sunulan modellerden birisi de Kodak Ektra adındaki fotoğraf makinesi olmuştu. Bu fotoğraf makinesinden ilham alan firma, aynı isimle bu sefer de teknolojiyi harmanlayarak yeni bir cihazı duyurdu.

Kodak Ektra adı ile gelen bu cihaz Android işletim sistemi üzerinde çalışan ve akıllı telefon özelliği de olan bir model olarak geldi.

Bu yeni cihazın tahmin edildiği gibi kamerası dikkat çekiyor. Kodak Ektra akıllı telefonun arkasında 21MP çözünürlükte ve f/2.0 lens içren kamera bulunuyor. OiS desteği de içeren kamera ayrıca 4K çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebiliyor. Ayrıca akıllı telefonun önünde 13MP çözünürlükte ikinci bir kamera da bulunmakta.

Akıllı telefon özelliklerine bakacak olursak eğer, Kodak Ektra 5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. MediaTek tarafından geliştirilen on çekirdekli işlemcili Helio X20 yonga setinden güç alan Kodak Ektra ayrıca 3GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesine sahip.

Cihazın bataryası ise 3.000mAh. Akıllı telefona baktığımızda lüks deri arka yüzey dikkat çekiyor ve yan taraflar da metal görünümlü plastik malzemeden yapılmış. Ayrıca firmanın sunduğu orijinal kılıflar da analog fotoğraf makinesi görüntüsü sunuyor.

Whatsapp