E-ticaret Sitelerinin Hosting Seçerken Dikkat Etmeleri Gereken 5 Önemli Kriter

Bu yazıda, bir e-ticaret hosting planı seçerken göz önünde bulundurulması gereken faktörleri ve hostingin e-ticaret için neden önemli olduğunu size açıklamaya çalışacağız.

E-ticaret ekosistemi son yirmi yılda istikrarlı bir büyüme yaşadı ve şu an yeni çevrimiçi işletmeler için fırsatlarla dolu bir dünya haline geldi. Siz de bu dünyanı avantajlarından yararlanmak isterseniz ve tüketicilerin taleplerini karşılayabilecek yenilikçi bir iş modeliniz varsa, bir e-ticaret sitesi kurmanın zamanı gelmiş demektir.

İşletmeniz için bir web sitesi kurma fikriniz varsa ya da bu süreçteyseniz, üzerinde düşünmeniz gereken birkaç faktör vardır. O faktörlerden bir tanesi de hosting seçimidir.

Bu yazıda, bir e-ticaret hosting planı seçerken göz önünde bulundurulması gereken faktörleri ve hostingin e-ticaret için neden önemli olduğunu size açıklamaya çalışacağız.

Haydi başlayalım! 

E-ticaret Siteleri İçin Doğru Hosting Seçmenin Önemi Nedir?

Web sitenizde içeriği oluşturan dosyaların bir yerde depolanması için seçtiğiniz hosting şirketine ödeme yapmanız gerekir. Fakat yalnızca maliyetleri göz önünde bulundurarak bir e-ticaret hosting planı seçmek, site müşterilerinin verilerini korumak için ihtiyaç duyulan güvenlik yeteneklerinden ödün vermenize ya da sitenizin performansını tehlikeye atmanıza neden olabilir.

Bu nedenle, sizin için neyin en iyi olduğunu bulmak için mevcut seçenekleri analiz etmeniz gerekir. Aksi takdirde yanlış hosting planı, site kesintileri veya yavaş yükleme gibi sorunlarla uğraşmanıza neden olur. 

Doğru hosting seçimi ile ilgili hatırlanması gereken bir diğer önemli konu da, uzun süredir sektörde olan popüler bir firmanın her zaman en iyi seçenek anlamına gelmediğidir.

E-ticaret Siteniz İçin Hosting Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Kriter

E-ticaret siteniz için hosting planı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 5 önemli kriter aşağıdaki gibidir: 

  1. Site Hızı

Site hızı, olumlu bir kullanıcı deneyimi yaratmada önemli bir rol oynar ve arama motorlarının web sitenizi nasıl sıralayacağını da etkiler. Site hızı, Google'nin sitenizin belirli bir sorgu için SERP'de nerede görüneceğine karar vermek için kullandığı birçok faktörden biri olsa da, sizin 1 numaralı önceliğiniz olmalıdır.

Araştırmaya göre, web kullanıcılarının yaklaşık %47'si bir web sitesinin iki saniye veya daha kısa sürede yüklenmesini bekliyor. Yüklemenin üç saniye veya daha fazla sürmesi durumunda kullanıcıların %40'ının bir web sitesini terk etmesi muhtemel. Bu nedenle web siteniz ne kadar hızlı olursa, kullanıcı deneyiminiz de o kadar iyi olur.

Web sitenizin yükleme süresi; web sitenizdeki dosya türü, web hosting sağlayıcınız ve sitenizdeki kodun boyutu gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Diğer faktörler sizin tekelinizde olsa da, hosting söz konusu olduğunda, tek yapabileceğiniz şey doğru planı seçtiğinizden emin olmaktır.

  1. Güvenlik

Her zaman en güçlü güvenlik özellikleri sunan bir web hosting sağlayıcısı aramak, e-ticaret siteniz için yapabileceğiniz en önemli yatırımlardan biridir. Bu yüzden SSL koruması sunan bir e-ticaret hosting planı aramanız gerekir. Bu güvenlik özellikleri, e-ticaret mağazanızı daha güvenilir hale getirir ve müşteri verilerini yetkisiz erişime karşı korumanıza izin verir.

Özellikle kullanıcı bilgilerini toplayan web sayfaları için bu güvenlik özellikleri çok önemlidir. Olası satış sayfalarının, ödeme işleme sayfalarının ve iletişim sayfalarının tamamen korunduğundan ve zincirde zayıf bir bağlantı bulunmadığından emin olmalısınız.

Bir web hosting firması tarafından sunulan güvenlik özellikleri, kullanıcıların hassas bilgiler girdiği web sayfaları için özel bir öneme sahiptir. Ödeme işleme sayfalarınızın, iletişim sayfalarınızın vb. tamamen şifrelenmiş olduğundan emin olmak için mükemmel güvenlik sağlayan bir web hosting seçimi yapın. Ve tabii ki sitenizin geri kalanını da korumayı unutmayın.

  1. Ölçeklenebilirlik

İşletmeniz şu anda ne kadar küçük veya büyük olursa olsun, aynı konumda kalmayacak. Bu yüzden e-ticaret hosting planınız değişiklikler için esneklik sunmalıdır. İşletmeniz sunduğunuz ürünler veya yaptığınız satış sayısı açısından büyüyorsa, web hosting planınız değişen ihtiyaçlarınızla birlikte büyümelidir.

Aksi takdirde, gereksinimlerinizi daha iyi karşılayacak başka bir hosting sağlayıcısına geçerken, taşıma sırasında kapalı kalma süresi ile mücadele etmek, müşterilerinizi kaybetme riskine neden olacaktır.

  1. Teknik Destek

Teknik destek bir e-ticaret hosting planı seçerken bakmanız gereken en önemli özelliklerinden biridir. E-ticaret siteniz herhangi bir nedenle kapanırsa, hosting sağlayıcınızdan gerekli yardımı alabileceksiniz? Bu soru sizin için belirleyici bir faktör olmalıdır.

Müşteri destek kalitesi, iyi bir web hostingi rakiplerinden ayıran önemli bir kriterdir. Bu yüzden seçtiğiniz hosting firması özel bir teknik destek ekibine sahip olmalıdır. Böylece oluşabilecek sorunlara çözüm bulmak için telefondan veya başka bir müşteri destek kanalından sorununuzu çözmesi için uzman birine danışabilirsiniz.

Hosting seçiminizle ilgili nihai bir karar vermeden önce, sağlayıcınızın müşteri desteğini test etmeniz yararınıza olacaktır. E-posta, ücretsiz telefon vb. müşteri destek kanalları aracılığıyla firmayla iletişime geçmeyi deneyin, böylece teknik desteğin size ne kadar yardımcı olduğunu görebilirsiniz.

Araştırmanızı tamamladıktan sonra, hızlı bir şekilde tüm web hosting firmalarına göz gezdirebilirsiniz. Bazı firmaların desteğin kalitesine büyük önem verdiğini ve bazılarının ise bunu bir öncelik olarak görmediğini farkedeceksiniz. İkincisi opsiyondan mutlaka kaçının. 

  1. Hizmet Çalışma Süresi

Web sitesi çalışma süresi, bir web sitesinin çalıştığı süreyi ifade eder. Bu, e-ticaret sitenizin en iyi performansı göstermesi ve yılın 365 günü %99,9 oranında çevrimiçi kalması için seçilen web hostingin yüksek bir çalışma süresine ihtiyaç duyacağı anlamına gelir.

Bir e-ticaret sitesi sahibi için kesinti süresi önemlidir, çünkü kesinti süresi karlılığı, güvenilirliği ve itibarı olumsuz etkileyebilir. Buna ek olarak, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyecektir. Online mağaza iş modelinizde yatırımcılar varsa, sitenin sık sık kapalı kalması yatırımcılarınızın güvenini de hızla kaybetmenize neden olacaktır.

Bu nedenle, web sitenizi tüm yıl boyunca çalışır durumda tutmak için, sunucu işlemlerinin 7/24 izlenmesini sağlayan ve oluşabilecek herhangi bir sorunu çözmek için çevrimiçi desteğe sahip bir web hosting hizmeti seçmelisiniz. 

E-ticaret Sitem İçin Hostingimi Nerden Almalıyım?

Hosting ve domain sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Niobeweb, e-ticaret sitenizi kurmadan önce kaliteli hizmet anlayışıyla her ihtiyaca uygun çözümler sunar. 

E-ticaret siteniz için hosting satın almak istediğinizde, Niobeweb web sitesine gelerek hemen ihtiyacınıza en uygun hosting planını seçebilir, uygun fiyatlardan ve profesyonel yönetim desteğinden yararlanabilirsiniz.

-Advertorial

Whatsapp