DxOMark Selfie Resmi Olarak Tanıtıldı ve Şlk Sıralama Listesi de Yayınlandı

DxOMark, şimdi de selfie kamera performansını ölçen yeni servisi DxOMark Selfie'yi başlattı ve ilk sıralama listesini de yayınladı.

Tanınmış bir kamera değerlendirme ajansı olan DxOMark, resmi web sitesinde, tüketicilere selfie kameralarının performansını anlamalarına yardımcı olmak için güvenilir bir test verisi sağlamak üzere, akıllı telefonların ön kameraları için test programını başlattığını duyurdu. DxOMark, DxOMark Mobile’ın test prosedürlerini ve yöntemlerini temel alan DxOMark Selfie’yi resmi olarak tanıttı ve mn kameranın daha verimli kullanılması için bazı önemli bilgiler paylaştı. 

Aynı zamanda, DxOMark resmi web sayfası düzeni değiştirildi ve ön kamera liderlik sıralaması siteye eklendi. Öne çıkan kameralar için şimdiye kadarki ilk performans listesinde, Google Pixel 3 ve Samsung Galaxy Note 9 92 puanla ilk iki sırayı alırken, Xiaomi Mi MIX 3 (84 puan), iPhone XS Max (82 puan) ve Samsung Galaxy S9 Plus (81 puan) sırasıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci sıraya yerleşiyor. 

DxOMark, Google Pixel 3'ün odakta biraz daha iyi olduğunu ve Samsung Galaxy Note 9'un daha iyi pozlama ve renk sağladığını belirledi. Google Pixel 3 tarafından çekilen fotoğraflar biraz daha yüksek kontrasta ve beyaz dengesine sahipken, Samsung Galaxy Note 9 ise daha iyi bir performans sergiliyor ve fotoğrafların daha doğal görünmesini sağlıyor.

Google Pixel 3 ve Samsung Galaxy Note 9’un ayrıntı ve gürültü açısından aynı olmadığını belirtelim. Google Pixel 3, düşük ışıklı ortamlardaki iç mekan görüntüleri için doku üretimi ve gürültü azaltma arasında iyi bir denge sağlıyor. Ancak, Google Pixel 3'ün dokuya ve ayrıntıya büyük önem vermesi nedeniyle görüntüde bir miktar parazit oluşuyor.

Buna karşılık, Samsung Galaxy Note 9'un video titreme önleme efekti, zamanlayıcı video kategorisinde önde gelen Google Pixel 3'ten daha iyi. Her iki kamera da otomatik odaklama sistemi ile donatılmış. Otomatik Otofokus sisteminin akıllı telefon modellerinde yaygın olarak kullanılmadığını hatırlamamız gerekiyor. DxOMark, yeni çıkan akıllı telefonlar için ön kamera test sonuçlarını ekleyeceğini ve kayıtlarını gerçek zamanlı olarak güncelleyeceğini belirtti.

Whatsapp