Dünyanın ilk termal kameralı akıllısı CAT S60, pazara sunuluyor

CAT S60 akıllı telefon termal kamerası ile dikkat çekerken, gelecek ay da ön siparişe çıkacak.

Akıllı telefon pazarında oldukça fazla sayıda cihaz farklı tasarım ve donanım özellikleri ile yer alırken, bazı firmalar dış mekanda kullanıma göre dayanıklı yapı içeren ve oldukça farklı özelliklerle sunulan modeller sunarken, bunların başında da Caterpillar geliyor.

Caterpillar denilince genellikle botlar ve çizmeler ile iş makineleri gelirken, firma bir süredir zırhlı yapıya sahip akıllı telefon modellerini de pazara sunuyor. Geçtiğimiz Şubat ayında firmanın gün yüzüne çıkardığı modellerden bir tanesi de CAT S60 oldu. Aslında bu cihazın Cattepillar'dan lisanslı İngiltere merkezli Bullitt Mobile Ltd tarafından üretildiğini belirtelim.

Bu akıllı telefon sahip olduğu bir özellik ile de dünyanın ilk akıllı telefon modeli olma özelliğine sahip. Bu yeni cihaz termal kamera ile gelirken, 15mt - 30mt uzaklıktaki nesnelerin sıcaklıklarını ölçebilme özelliğine sahip. Ayrıca zırhlı yapısı ile de çarpma, düşme ve darbelere oldukça dayanıklı.

Teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, yeni CAT S60 akıllı telefon 4.7" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor ve bu ekranın çözünürlüğü ise 1280x720 piksel HD olarak belirlenmiş.

Akıllı telefon gücünü ise Qualcomm'un sekiz çekirdekli işlemcili Snapdragon 617 yonga setinden alıyor ve sistem belleği de 3GB olarak belirlenmiş. Cihazda dahili veri kapasitesi de 32GB olarak yer alıyor.

İşletim sistemi olarak Google Android 6.0 Marshmallow üzerinde çalışan yeni CAT S60 akıllı telefon gelecek ay başında Avrupa'da ön siparişe sunulacak. Fiyat ise 599$ olarak belirlenmiş.

Whatsapp