Dünyanın ilk akıllı prezervatifi üretildi

Dünyanın en ünlü prezervatif üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan British Condom, nanoçip ve Bluetooth teknolojisini içeren ilk akıllı prezervatif modelini tanıttı.

Nanoçip ve Bluetooth teknolojisini içeren ürünlerin gittikçe dünya üzerindeki yelpazesi artmaya başladı. Öyle ki dünyanın en çok tanınan kondom üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan British Condom firması, i-Con olarak isimlendirdiği ilk akıllı prezervatif modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.


iCon isimli bu prezervatif modeli cep telefonunuza Bluetooth teknolojisi sayesinde bağlanabilirken, cinsel ilişki esnasında ne kadar kalori yaktığınızı, hızın ve toplam girdiğiniz cinsel ilişki süresi gibi verilerin hepsini kayıt ekranına sunup cihazınızın ekranına yansıtıyor. Vücut ısısıyla bu verilere erişim sağlayan çipli prezervatif, tüm bu verileri dilerseniz internet ortamında saklayabiliyor.

An itibariyle sadece iOS platformunu taşıyan cihazlarda kullanılabilen i-Con, kısa bir süre içerisinde Android içinde geliştirilecekken 60 sterlin yani 300 Türk Lirasına satışa sunuluyor. Özellikle cinsel problemleri için doktora giden kişilere, i-Con’un önerilmesi ve kayıt edilen verilerle cinsel hastalıklarda daha kalıcı ve hızlı çözümlerin bulunması öneriliyor.

Whatsapp