Dünyanın en küçük 4G (LTE) teknolojili telefonu tanıtıldı

Girişimcilere herhangi bir kâr amacı gütmeden bağış toplayan Kickstarter üzerinden, 2.45 inç ekranı ile dünyanın en küçük 4G teknolojili akıllı telefonu tanıtıldı.

Teknoloji dünyasının akıllı cep telefonu modelleri gittikçe büyüyen dokunmatik ekranlarla karşımıza çıksa da, bazı üreticiler ise bu ekranları küçültmeyi tercih ediyor. Çünkü büyüyen ekranlar kimi kesimleri memnun etmeyi başarsa da, kimi kesimler tarafından tepkiyle karşı karşıya kalıyor. ABD merkezli kar amacı gütmeyen bağış şirketi olan Kickstarter üzerinden 2.45 inç ekran genişliğindeki dokunmatik ekran ile dikkatleri üzerinde çekecek olan Jelly karşımıza çıktı.


Android 7.0 Nougat işletim sistemi üzerinde şekillenen akıllı cep telefonunun karşımıza 2 farklı versiyonu çıkıyor. Normal Jelly modelinde 1 GB kapasitesindeki RAM bellek, 8 GB kapasitesindeki depolama alanıi dört çekirdekli 1.1 GHz hızında çalışan Korteks A53 işlemci, 201 PPI destekli 240 x 432 çözünürlüğü ve 950 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Pro modelinde ise hemen hemen tüm özellikler aynı olsa da cihazın içerdiği RAM bellek 2GB'a ve dahili depolama alanı ise 16 GB'a yükseliyor.


Her iki modelinde ön yüzünde 2 MP kamera ile arka yüzünde 8 MP kamera yer alırken, cihazda MicroSD kart girişi, LTE bağlantı desteği, iki adet nano SIM kart yuvası ile GPS ve Bluetooth bağlantı desteği bulunuyor.


Normal Jelly modeli 109 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacakken, Jelly Pro modeline ise 125 dolarlık fiyat etiketiyle sahip olabiliyorsunuz.

Whatsapp