Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı,Hindistan oldu

1.3 milyarı geçen nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, akıllı telefon pazarı olarakta listede ikinci sıraya oturdu.

Nüfus bakımından dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olarak bilinen Hindistan, son dönemlerde akıllı telefon üreticilerinin göz bebeği olmuştu. Bu nedenle Çin ardından dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olan Hindistan'ın akıllı telefon kavramıyla henüz çok yeni tanıştığını söyleyebiliriz.


1.4 milyara yaklaşan nüfusuyla Çin hali hazırda akıllı telefon pazarının en önemli ismi olarak karşımıza çıkarken, ABD ise hem nüfusu hemde akıllı cep telefonlarına gösterdiği ilgiyle ikinci sırada yer alıyordu. Ancak üçüncü çeyrek itibariyle rollerde değişiklik görülürken, Canalys'in yayınladığı raporla birlikte Hindistan'da bu çeyrekte 40 milyonun üzerinde telefon satıldığı ve böylelikle ikincilik koltuğunun sahibi olduğu açıklandı.


Hindistan'da gerçekleştirilen satışlar ele alındığında Samsung ve Xiaomi isimli firmalar 10 miyon civarında satış gerçekleştirdiği, bu isimlerden sonra isimleri ise 4 milyon satış rakamı ile Vivo, 3.5 milyon ile Oppo ve 3.2 milyon ile Lenovo'nın takip ettiği belirtiyor. Hindistan pazarına gerçekleştirdiği tüm yatırımlara rağmen ise Apple sadece 900 bin adet iPhone satabilmiş.

Listede liderlik koltuğunda oturan Çin'de 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 100 milyon civarında akıllı telefon satışı gerçekleştirildiği belirtilirken, listede üçüncü sıraya gerileyen ABD'de ise 38 milyon adet akıllı telefon satıldığı belirtiliyor.

Whatsapp