Dünya Emoji Günü'nü, Apple unutmadı

Apple'ın CEO'su Tim Cook Dünya Emoji Günü'nü unutmayarak Twitter üzerinden kutlarken, yeni güncellemeleriyle sisteme kazandıracağı yeni emojiler hakkında da bilgi verdi.

Akıllı cep telefonu, akıllı saat ve tablet bilgisayar üretiminin en iddialı isimleri arasında yer alan Apple firması, Dünya Emoji Günü’nü unutmadı. Firmanın CEO'su olan Tim Cook Twitter üzerinden gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte 17 Temmuz Dünya Emoji Günü'nü unutmadı.


Tim Cook gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte iOS, macOS ve tvOS platformlarına gelecek yeni emojileri bu tweet ile birlikte gözler önüne sermiş durumdayken, kutlamayı da Twitter üzerinden bu emojilerle birlikte gerçekleştirdi. Firma özellikle yeni güncellemeleri iOS 11 ve MacOS High Sierra ile birlikte bu emojilere yatırım yapacakken, 56 adetten daha fazla emoji ekleyecek.


Eklenecek yeni emojiler arasında en dikkat çekeni başörtülü bir kadın olarak karşımıza çıkarken, bunun yanı sıra sandviç, zombi, beyni patlayan adam, gözleri yıldızlı surat, Alaaddin'in Lambası ve tost emojilerininde yer alacağı belirtiliyor. Bakalım Apple artık yazarak anlaşma yerine yeni güncellemesiyle tamamıyla emojilerle konuşmamızı sağlayabilecek mi?

Whatsapp