Dizüstü Bilgisayarlar için Intel Core i9 işlemci ve 8. Nesil Intel Core vPro Platformu Duyuruldu

Intel, en yeni işlemci platformları Intel Core vPro ve Intel Core i9 işlemcilerini resmi olarak duyurdu.

Intel, bugün küresel Pekin etkinliğinde dizüstü bilgisayarlar için ilk Intel Core i9 işlemcisini tanıttı. Intel açıklamasında, “8. Nesil Intel Core i9-8950HK işlemci, Intel'in şimdiye kadarki en iyi oyun ve içerik oluşturma deneyimini sunmak için tasarladığı en yüksek performanslı dizüstü bilgisayar işlemcisidir” denildi. 

https://www.youtube.com/watch?v=4ApPH8CwtpU

Intel ayrıca, 8. Nesil Intel Core vPro Platformunda, Intel Optane bellek ile 8. Nesil Intel Core işlemcilerin avantajlarını bir araya getiren ve modern bekleme ve ortam bilgi işlem yetenekleri sunan yüksek performanslı masaüstü CPU'larını ve yonga setlerini bir araya getiren yeni bir Intel Core platform uzantısı duyurdu ve yeni ayrıntıları paylaştı. 

VPro platformu, işletme sahiplerinin çalışanların kullandığı PC'lerini uzaktan yönetmesine izin veriyor. Ayrıca, donanım tabanlı biyometrik kimlik doğrulama ve şifreleme, kötü amaçlı yazılım koruması ve BIOS bütünlüğü doğrulaması ve kimlik hırsızlığı azaltma ile güvenli önyükleme içerir. Platform ayrıca, donanım tabanlı biyometrik kimlik doğrulama ve şifreleme, kötü amaçlı yazılım koruması ve BIOS bütünlüğü doğrulaması ve kimlik hırsızlığı azaltma ile güvenli önyükleme özellikleri içeriyor. İlk olarak 8. Nesil işlemciler ve vPro, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar, ardından ana dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları ile birlikte sunulacak. 

Dizüstü bilgisayarlar için yeni 8. Nesil Intel Core i9, i7 ve i5 işlemciler, Coffee Lake platformuna dayanıyor ve 14nm ++ işlem teknolojisinden yararlanıyor. Aynı grafik kartını destekleyen platformlara göre oyunda saniyede % 41 daha fazla kareye kadar video yayınlayabiliyor ya da 4K videoyu yüzde 59'a varan oranda daha hızlı düzenleyebiliyor. 

Serinin üst sınırında 8. Nesil Intel Core İ9-8950HK performans sınırlarını zorlamak için tasarlandı. Bu işlemci, 6 çekirdekli ve 12 kanal ilk Intel işlemcisi olma özelliğine de sahip. İşlemci sıcaklığı yeterince düşük ve turbo güç desteği varsa 200 MHz'ye kadar saat frekansını orantılı ve otomatik olarak artıran yeni Intel Termal Hız Artışı (TVB) özelliğine sahip. İşlemci sıcaklığı düşük ve turbo güç desteği varsa bu 4.8 gHz'e kadar işlemci hızı demek olacak. 

Intel Core i5 +, i7 + ve i9 + etiketleri, Intel Core performansının Intel Optane bellek hızlandırmasıyla bir arada sunulduğunu belirtmek için seçili sistemlerde gösteriliyor. 

Whatsapp