DeviceAtlas: Snapdragon 410, 2017'nin 2. Çeyreğinde En Yaygın Mobil Yonga Seti Olacak

Qualcomm, akıllı telefon yonga seti pazarındaki liderliğini sürdürürken, gelen açıklamalara göre 2017 yılına Snapdragon 410 yonga seti damgasını vuracak.

Web trafik analiz şirketi DeviceAtlas, 2. çeyrek 2017'de akıllı telefon kullanımı hakkında kapsamlı bir rapor hazırladı. Yayınlanan rapora göre, Qualcomm'un Snapdragon 410 yonga seti, Apple A7 ve A9 işlrmcşleeşnşn önünde, en popüler yonga seti olmayı başardı. Şirket, ayrıca, RAM ve Çift SIM gibi konularda dünya genelinde popülerlik hakkında rakamlar yayınladı.

Analistlere göre Qualcomm yonga setleri, Android dünyasında en popüler ürün yelpazesine sahip. San Diego merkezli Qualcomm, Japonya, ABD, İngiltere ve Avrupa gibi gelişmiş pazarlarda lider konumda. Hindistan, Mısır ve Kolombiya gibi gelişmekte olan pazarlarda ise MediaTek yonga setleri yoğun olarak kullanılıyor ve Çinli tedarikçi Nijerya'da %35'ten fazla pazar payı ile lider durumda.

GPU pazarında da aynı dağılım söz konusu. Gelişmiş pazarlar, çoğunluğu Apple iPhone modellerinde kullanılan PowerVR grafik ünitelerinin kullanıyor. Rusya, Polonya ve Güney Afrika'da ise Mali GPU'ları % 25 ila % 40 arasında paya sahip. 

İlginç bir istatistik RAM eğilimine ait. Piyasada zaten bir düzineden fazla 8GB RAM'e sahip akıllı telefonumuz olmasına rağmen, sadece 500 MB bellekli cihazlar Kolombiya, Nijerya, Rusya, Brezilya, Mısır ve Arjantin'de hala yaygın olarak kullanılmakta. 

DeviceAtlas aynı zamanda çift SIM telefonların kullanım oranlarını da analiz etti. Hindistan'daki akıllı telefonların üçte ikisinden fazlası çift SIM kartı destekliyor, ABD ise bu yelpazenin diğer tarafında sadece % 4.1 ile oldukça düşük kalıyor. .

Analistlere göre en yaygın telefonlar 2015 yılında üretildi ve 2012'den itibaren cihazlar 2017 yılında piyasaya sunulan telefonlardan daha popüler. Örnek olarak, Samsung Galaxy S7 (Galaxy S7 edge ile birlikte) halen en çok kullanılan Android akıllı telefon olma ünvanını elinde bulunduruyor.

Buradaki kaynak bağlantısını takip ederek tam raporu inceleyebilirsiniz - raporda, gerçekten çok sayıda ilginç veri var.

Whatsapp