Derin dondurucuyu ihtiyacınıza göre alın!

Uğur derin dondurucu gibi alanında uzman markaların yüksek enerji sınıflarına mensup modellerini tercih ederek yiyeceklerinizi uzun süreler boyunca güvenle cihaz içerisinde muhafaza edebilirsiniz.

Derin dondurucular, geniş iç hacimleri ile soğuk bir şekilde muhafaza edilmesi gereken yiyeceklerinizi güvenle saklamanıza olanak tanır. Yiyeceklerinizin tazeliğini korumak amacıyla tercih edebileceğiniz dondurucu seçenekleri içerisinden ihtiyaçlarınıza yönelik olan modeli bulmak ise çok kolaydır. Cihazın ölçüleri ile modelin bulunacağı mekanın boyutlarını birbirlerine uygun bir şekilde seçtiğiniz takdirde alandan tasarruf edebilir, dondurucunun konumlandıracağınız alana sığıp sığmayacağı konusundaki endişelerinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Belirli modellerin kapak kısmında ya da dışındaki yan kısımlarında bulunan dijital ekran göstergesi ile iç hacmin ısı seviyesini öğrenebilir, dondurucunun derecesini saklayacağınız yiyeceklerin saklama koşullarına uygun bir şekilde kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. A++ gibi yüksek enerji sınıflarına mensup olan modelleri tercih ederek doğa dostu bir kullanım elde edebilirsiniz. Yüksek enerji sınıfında olan derin dondurucu seçeneklerinin soğutucu gazları doğaya zarar vermeyen ve kimyasal salınım yapmayan bir özelliğe sahiptir. Ayrıca A++ benzeri yüksek enerji sınıflarında kullanıcılara sunulan bu ürünler, minimum enerji tüketimi ile maksimum verim elde etmenize yardımcı olur. Böylelikle elektrik tüketimi konusunda da tasarruflu bir kullanım deneyimine sahip olabilirsiniz. Derin dondurucu ürünleri çekmeceli, sandık tipi, mini gibi farklı kapasite ve tasarımlar üzerinden belirlenen çeşitlere ayrılır. Dondurucular, yiyeceklerin besin değerini kaybetmeden soğutma yöntemi ile uzun süreler boyunca taze kalmalarına yardımcı olan cihazlardır. Günlük öğünlerinizi evde hazırlamayı tercih ediyorsanız, çoğu zaman buzdolabının dondurucu kısmı yiyecek saklama açısından sizin için yeterli olmayabilir. Derin dondurucuların zengin boyut ve tasarım seçenekleri, her ihtiyaca ve mutfağa hitap eder. Evinizde mutfak ve kiler gibi odalarda saklama alanı açısından fazla bir yere sahip değilseniz, küçük derin dondurucu modellerine göz atabilir, çekmeceli ve bölmeli alternatifler ile yiyeceklerinizi düzenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Birçok yiyecek, farklı saklama koşullarına sahiptir. Dışarıda ya da buzdolabında bekleyen bir yiyecek ile karşılaştırıldığında, dondurucuda saklanan bir besinin raf ömrü oldukça uzundur. Dondurucu içerisinde sebze, meyve, çorba, makarna, pilav, baklagiller, hamur işleri, et ve balık ürünleri gibi aklınıza gelen birçok yiyeceği güvenle saklayabilirsiniz. Dilerseniz tavuk suyu gibi sıvı formlu ürünleri de uygun saklama koşullarında dondurucu içerisinde güvenle koruyabilirsiniz.

 

Derin Dondurucu Çeşitleri

Derin dondurucular, buzdolaplarının ısı seviyelerinden farklı olarak iç haznesinde -15 ila -40 santigrat derece aralığında çalışma gösteren cihazlardır. Derin dondurucu modellerinin çekmeceli ve sandık tipi olmak üzere iki temel tasarım seçeneği bulunur. Sandık tipi derin dondurucular, sandığa benzeyen bir tasarıma sahiptir ve yatay olarak kullanılır. Sandık dondurucuların iç haznesinde herhangi bir bölme bulunmaz. Bu tür dondurucular evlerin haricinde kafe, restoran, et ve balık ürünleri satan kurumlarda da oldukça yaygın bir kullanımdadır. Sandık türü olan bu cihazlar, geniş iç kapasitelerinden dolayı kalabalık nüfuslu aileler ya da sıkça misafir ağırlayan kişiler için cazip bir alternatif olarak gösterilir. Ayrıca bu tasarımda olan modeller için yatay açıda yeterli alana sahip olmanız gerekir. Çekmeceli dondurucular 3 bölmeli, 4 bölmeli, 6 bölmeli ve 7 bölmeli gibi farklı tasarımlar üzerinden kullanıcılara sunulur. Dış tasarımında gri ve siyah gibi farklı renklere yer veren modeller ile dondurucuyu koyacağınız mekanda uyumlu bir görünüm elde edebilir, alan dekorasyonuna işlevsel ve şık bir şekilde katkıda bulunabilirsiniz. Mutfak ya da kilerinizin hacmine uygun bir dondurucu edinerek gelecek mevsimler için şimdiden öğün hazırlıklarınızı yapabilir, yiyeceklerinizi ilk günkü tazeliklerini koruyacak şekilde uzun süreler boyunca gönül rahatlığıyla muhafaza edebilirsiniz. Belirli dondurucu seçeneklerinde kapak açık unutulduğunda cihaz ışık ya da ses yoluyla ikaz verir. Kapağı açık unutulan cihazlarda dışarıdaki sıcak ısı, iç hazneye geçerek iç haznenin ısı dengesini bozar. Isı dengesinin bozulması, yiyeceklerin saklanmaları konusunda olumsuz yönde etki eder. Isı ayarı yapılabilen modeller ile yiyeceklerinizin saklama şekillerine uygun bir ısı derecesi üzerinden onları saklayabilirsiniz. Yüksek enerji sınıfına mensup cihazları tercih ederek elektrik tüketiminden tasarruf edebilir, düşük desibelli modeller ile saklama alanında sessiz bir ortam yaratabilirsiniz. Derin dondurucuların desibel aralıkları genellikle 36-45+ dB birimdir. Cihazın boyutu, iç hacim kapasitesi ve soğukluk derecesi, desibel birimine etki eden önemli kriterler içerisinde yer alır. Mini derin dondurucuların iç hacimleri 68-100 litre aralığı ile birçok kişinin saklama alanı ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir.

 

Derin Dondurucu Alırken Bilinmesi Gerekenler

Derin dondurucu seçimlerinde modelin iç kapasitesinin yanı sıra, dış yüzeyinin paslanmaz bir özellikte olmasına ve taşıma kolu gibi aparatların kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat etmeniz gerekir. İç yüzey kadar dış tasarımda yer verilen malzemelerin dayanıklı ve kaliteli olması, ürünü uzun yıllar boyunca gönül rahatlığıyla kullanmanız konusunda size avantaj sunar. Dondurucuların ortalama ısı seviyesi -18 santigrat derecedir. Belirli modellerde bu dereceyi besinlerinizin saklama koşullarına uygun bir şekilde azaltabilir ya da yükseltebilirsiniz. Çekmeceli derin dondurucu çeşitleri, dikey dondurucu olarak da adlandırılır. Bu tür cihazların iç kısımlarında 3, 4, 5, 6 ya da 7 adet çekmece bulunur. Çekmeceli cihazları tercih ederek yiyeceklerinizi türlerine göre kolaylıkla ayırabilir, dondurucu içerisinde saklanan besinlerin kokularının birbirlerine geçmesini önleyebilirsiniz. Örneğin bir çekmeceye meyve, ikinci çekmeceye sebze, üçüncü çekmeye sıvı, diğer çekmecelere ise et ve balık ürünlerinizi düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Dikey dondurucuların belirli modelleri buzdolaplarının tasarımları ile benzerlik gösterir. Dondurucuda saklamayı düşündüğünüz katı ve sıvı gıdaları buzdolabı poşedi ya da düşük ısı derecelerine dayanıklı saklama kaplarında muhafaza etmek, gıdaların tatlarının değişmemesine ve çevresindeki diğer gıdalara kokularının sinmesini önlemek açısından dikkat etmeniz gereken bir kriterdir. Çorba ya da tavuk suyu gibi sıvı gıdaların cam içerisinde saklanmaması gerekir. Cam, düşük ısılarda büzülerek çatlama olasılığı yüksek bir yapı haline gelir. Cam kırıldığı takdirde cihazın iç mekanizmasına zarar verebilir ve cam içerisindeki sıvı diğer gıdalarla temas ederek tatlarının bozulmasına sebep olur. Dondurucudan çıkarılan bir yiyecek ya da sıvı, oda sıcaklığında çözdürüldükten sonra yeniden dondurucuya atılmamalıdır. Ani ısı değişimlerine maruz kalan gıdalarda tat değişimi görülmesi olası bir durumdur. Ayrıca dondurucudan çıkarılan yiyecek çözdürüldükten sonra tek bir ısıl işlem görecek şekilde tüketilmelidir. Aksi takdirde ısı değişimi yiyecek üzerinde bakteri üretimini hızlandırır ve gıda tüm sağlıklı besin öğelerini yitirecek bir hale gelir. Bu sebepten dolayı yiyeceklerinizi sandık tipi ya da çekmeceli dondurucuda saklamadan önce yiyeceği günlük tüketeceğiniz miktarı belirleyerek porsiyonlara ayırabilir, çözdürme ve ısıtma işlemlerine geçmeden önce yiyeceklerini porsiyonlar halinde cihaz içerisinden çıkarabilirsiniz.

 

Derin Dondurucu Fiyatları

Model, boyut, dondurucu tipi, soğutma mekanizması ve kapasite gibi kriterler, derin dondurucu fiyatlarını etkileme konusunda önemli bir rol oynar. Markaların kullanıcılar ile buluşturduğu dondurucu modeller arasında fiyat farklılıkları görülebilir. Yiyeceklerinizin ilk günkü tazeliğini korumasına yardımcı olan soğutucu özellikli ürünleri tercih ederken, beslenme şeklinizi de göz önünde bulundurarak çoğunlukla tükettiğiniz ürünleri en uygun şekilde muhafaza eden modeli kolaylıkla bulabilirsiniz. Her besinin saklama koşulları birbirleri arasında farklılık gösterir. Örneğin birçok sebze dondurucuda yaklaşık 12 ay boyunca güvenle saklanabilir iken, et ve balık türevi yiyeceklerin dondurucu içerisinde maksimum 3 ila 6 ay aralığında muhafaza edilmesi gerekir. Yiyeceklerinizi derin dondurucuda saklamadan önce iyice yıkayarak tüketmeden önce çözdürme işlemini daha pratik bir hale getirebilirsiniz. Balıkları dondurucuya koymadan önce iyice yıkadıktan sonra kılçıklarını temizleyerek balığın pişirme işlemi için hazır bir şekilde dondurucu içerisinde beklemesini sağlayabilirsiniz. Eksi seviyelerin görüldüğü alanlar, birçok yiyeceği daha uzun süreler boyunca tazeliklerini koruyarak saklamanıza yardımcı olur. Uğur derin dondurucu gibi alanında uzman markaların yüksek enerji sınıflarına mensup modellerini tercih ederek yiyeceklerinizi uzun süreler boyunca güvenle cihaz içerisinde muhafaza edebilirsiniz. 7 çekmeceli derin dondurucu, geniş alanı ve çeşitli bölmeleri ile yiyeceklerinizi türlerine göre ayırarak düzenli bir şekilde saklamanıza yardımcı olur. Ayrıca çekmeceli modellerin her bir çekmecesi farklı ısı seviyelerinde ayarlanabilir özelliktedir. Böylelikle farklı saklama koşulları bulunan yiyeceklerinizi tek bir alanda sağlıklı bir şekilde saklayabilirsiniz. Dondurucuların no frost olarak adlandırılan modelleri, cihaz içerisindeki düşük ısıdan kaynaklı buzlanmayı önler. Bu tür cihazlarda yer alan özel hava filtresi, cihaz içerisindeki yüzeyin ve saklanan gıdaların üzerinde oluşabilecek buzlanmayı akım yoluyla filtreler. Hava filtresi, iç yüzeydeki nem derecesini dengeli bir seviyede tutma özelliğine de sahiptir. Dikey derin dondurucular, tasarımları dolayısıyla sandık tipine nazaran daha az yer kaplar fakat iç hacmi sandık tipi dondurucular ile karşılaştırıldığında daha azdır. Buzdolabı ile benzer tasarımlara sahip olan dikey türü dondurucular tek yaşayan kişiler ya da çekirdek aileler için cazip bir alternatif olarak gösterilir.

 

Her İhtiyaca Yönelik Derin Dondurucu Modelleri

Dondurucu fiyatlarına etki eden en önemli kriterlerden biri modelin tipi, bir diğer tanımı ile iç kapasitesidir. Uğur derin dondurucu, sandık tipinden çekmeceliye her kullanıcının ihtiyacına hitap eden boyut ve model seçenekleri ile yiyeceklerinizi güvenle saklamanız konusunda size avantaj sunar. Dondurucuların 68 ila 646 litre aralığında zengin kapasiteli alternatiflerine rastlamak mümkündür. Bu tür cihazların dondurucu özellikleri ise no frost, low frost, smart frost ve statik olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılır. Belirli modellerde bulunan hızlı dondurma bölmeleri, saklamak istediğiniz yiyeceği hızlı bir şekilde dondurarak uzun süreler boyunca taze kalmasını sağlar. Yiyeceklerin besin değerlerini koruyabilmesi için, besinlerin ortalama -18 derecelik bir alanda saklanmaları gerekir. Dondurucunun iç haznesini düzenli aralıklarda temizleyerek saklayacağınız yiyeceklerin üzerine koku sinmesini ve tatlarının değişmesini önleyebilirsiniz. Temizliğin yanı sıra düzenli olarak fan ve kapak lastiklerini kontrol ederek cihazın ilk günkü performansını korumasını sağlayabilirsiniz. 3 çekmeceli derin dondurucu gibi farklı çekmece adetlerine sahip olan cihazların her bir çekmecesi farklı ısı değerlerinde ayarlanabilir özelliktedir. Buzdolabı poşetleri, yiyeceklerinizi saklamak için uygun bir alternatiftir. Yiyeceklerinizi hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine sararak güvenli bir saklama süreci elde edebilirsiniz. Seçeceğiniz dondurucunun cihazı konumlandıracağınız mekanla uygun boyutlarda olması, cihazı etkili bir şekilde kullanabilmeniz açısından dikkat etmeniz gereken bir unsurdur. Ev dekorasyonunuzda sıklıkla değişim yapıyorsanız, alt kısmında tekerleklerin bulunduğu, kaygan tabanlı ya da taşıma kulplarına sahip olan modelleri tercih ederek pratik bir taşıma süreci elde edebilirsiniz. Litre birimi üzerinden kullanıcılara sunulan dondurucularda dilediğiniz tüm yiyecekleri uygun saklama koşullarına uyarak güvenle muhafaza edebilirsiniz. Dondurucunun iç temizliğini mevsim geçişlerinde gerçekleştirebilirsiniz. Temizlik sırasında cihazın fişini çekerek olası kazalara karşı önleminizi alabilirsiniz. Dondurucunun iç kısmını deterjan ve sabun gibi temizlik ürünleri yerine nemli ve yumuşak bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz.

-Advertorial

Whatsapp