Dell Inspiron 5379 teknik özellikleri ve fiyat etiketi

Dell tarafından hem tablet bilgisayar hemde dizüstü bilgisayar konseptiyle geliştirilen Inspiron 5379 modeli, Türkiye'de satışa çıktı.

Bilgisayar üretimi denilince akla ilk gelen isimler arasında yer alan Dell firması, hem dizüstü hem tablet bilgisayar olarak kullanılabilen 2'si 1 arada bilgisayarı Inspiron 5379'un tanıtımını gerçekleştirdi. İki konsepti tek bir cihaz üzerinde toplayan şirket, bu cihazla birlikte kullanıcıların kullanımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Dell Inspiron 5379 isimli cihazın kalbini 1.8 GHz frekans hızındaki turbo işlemci hızına sahip Intel Core i7 işlemcisi oluşturacakken, sistem belleği olarak ise 8 GB kapasitesindeki bir alana yer veriliyor.

13.3 inç genişliğindeki dokunmatik ekran üzerinde şekillenen cihaz 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde görüntü oluşumunu mümkün kılarken, sisteme grafiksel anlamda ise gücünü Intel HD 620 grafik kartı veriyor. Waces MaxxAudio Pro ses sistemiyle birlikte müzik dinleyenler ve film izleyenlere de muhteşem bir deneyim sunan dizüstü bilgisayarı, dört farklı mod arasında geçiş yapmanıza olanak tanıyor.

Bir elektronik kitap okurken çatır modunda, film izlerken standart modunda, çalışmak için dizüstü bilgisayar modunda ve arkasına yaslanıp dergi okumayı sevenler için tablet modunda kullanılabilen cihaz, 256 GB kapasitesindeki dahili depolama alanıyla birlikte geliyor. Arkadan aydınlatmalı klavye ile ışıksız ortamlarda bile rahatça çalışabilen klavye, kızılötesi kamera seçeneğiyle yüz tanıma özelliğine de sahip.

Ayrıca cihazda SD kart okuyucusu, USB 2.0 portu, Noble kilit yuvası, HDMI giriş portu, 2x USB 3.0 portu ve 3.5 mm ses jakı girişi de yer alıyor. Dell tarafından önerilen fiyatı 4390 TL olan bu cihazı çeşitli teknoloji mağazalarında dilerseniz daha ucuza bulabileceğinizi de belirtelim.

Whatsapp