DDoS sistem saldırısı nedir?

En korkulan saldırı yöntemlerinden birisi olan DDoS sistem saldırısı nedir? merak ediliyor. DDoS sistem saldırısıyla ilgili bilmeniz gereken herşey makalemizde yer alıyor.

Bilgisayar dünyasının Distributed Denial of Service olarak bildiği halk arasında ise DDoS olarak isimlendirilen bilgisayar saldırısı, dağıtık hizmet engelleme olan bir siber saldırıdır. Bu saldırıdaki asıl amaç hedefi bilgileri güvenlik içerisinde saklayan alanlara erişmek ve bu noktalara saldırı gerçekleştirmektir. Daha çok banka, devlet kurumları ve önemli bilgilerin saklandığı sitelere saldırı gerçekleştirilirken, ilk başta bir kaynaktan çıkıp daha sonra güçlenerek kaynak sayısı artış göstermektedir.

DDoS saldırısı ile birlikte hedeflenen asıl amaç sistemin erişebilirliğini çökertmek olarak karşımıza çıkarken, sistemin trafik kapasitesi bu oranla düşürülür. Saldırı sonrasında sitede yüzbinlerce ve hatta milyonlarca kişi varmış algısı yaratılırken, sistem bu nedenle artık cevap veremez bir hale gelmektedir. 

2012 yılında ülkemizde Türk Hava Yolları çalışanlarının düzenlediği greve destek vermesi amacıyla resmi web sitesine bir saldırı düzenlenirken, THY'nin online uçuşlar sayfası çökerilmişti.

Bu saldırı sistemde bulunan herhangi bir zafiyetten ötürü olarak gerçekleştirilirken, bu web sunucuları sistemin içerisinde bulunan arka plan uygulamalarının herhangi birisinin gereğinden fazla çalışmasıyla da gerçekleştirilebilir. Bu arka planda yaşanan yoğunluktan ötürü olarak sunucu işlemez hale gelirken, artık web sitesine erişim engellenecektir.

DDoS saldırısı (attack) nasıl yapılır?


 Eskiden DDoS saldırısı gerçekleştirmek için çok önemli bilgilere sahip olmanız gerekiyordu. Ancak yenilenen yazılım ve sistemler nedeniyle bu işi kafasına koyan herkesin gerçekleştirebileceği bir hale geldi. Bu saldırı yöntemiyle birlikte sadece alan adı yada IP girişi yapılarak sistem çökertilebilirken, sayfaya uzun bir süre erişim sağlanamaz.

Bu yöntemden korunmak adına çalışmalarını sürdüren bankalar ve kurum siteleri, DDoS saldırılarına yönelik tüm güvenlik duvarlarını örmüşlerdir. Ancak yinede bu durumda bile sistemlerin bu saldırı türü korkulu rüyası olarak karşımıza çıkmaktadır.

Whatsapp