Cortana, Xiaomi Mi Mix'de ön yüklü olarak geliyor

Microsoft'un kişisel sesli asistanı Cortana Xiaomi Mi Mix akıllı telefonda ön yüklü olarak yer alıyor.

Akıllı telefon pazarında son dönemde popüler hale gelen şeylerden birisi de kişisel sesli asistanlar olurken, Apple, Siri adındaki kişisel asistanını ilk olarak sunarak, mücadelenin de kıvılcımını çakmıştı. Daha sonra diğer teknoloji devleri de sesli asistan sunarken, Microsoft'tan da Cortana geldi.

Cortana, Windows platformunda kullanılan sesli asistan, ancak diğer platformlarda da yer almaya çoktan başladı bile. 

Xiaomi, bilindiği üzere Çinli akıllı telefon üreticilerinden birisi ve kısa bir süre önce çerçevesiz tasarıma sahip %90 civarında ekran / gövde oranlı akıllı telefon modeli Xiaomi Mi Mix'i sunmuştu. Bu cihaz duyurunun ardından sınırlı stok ile Çin'de satışa çıkarken, kısa sürede stoklar tükendi.

Gelen bilgilere göre Xiaomi Mi Mix, Microsoft'un sesli kişisel asistanı Cortana ön yüklü olarak geliyor. Ayrıca sadece bununla da sınırlı kalınmazken, Microsoft Word, Excel, Power Point, Outlook Email gibi Microsoft'un önemli uygulamaları da cihazda ön yüklü olarak yer alıyor.

Microsoft ve Xiaomi arasında bir süre önce işbirliği anlaşması gelmişti ve Microsoft'un uygulamalarının ve kişisel asistanının Xiaomi Mi Mix'de yer alması bu açıdan bir sürpriz olmamakta.

Aslında Android platformu için bu ilk de değil. Geçtiğimiz Ocak ayında OnePlus One ve OnePlus 2 akıllı telefonlar Cortana'nın da içinde olduğu bir yazılım güncellemesini almışlardı.

Whatsapp