Cortana Destekli Harman Kardon Hoparlör Resmi Olarak Tanıtıldı

Microsoft'un dijital sesli Asistanı Cortana tarafından desteklenen Harman Kardon Invoke Hoparlör, bugün resmi olarak tanıtıldı.

Microsoft ve Harman, yaklaşık altı ay önce Microsoft'un dijital sesli asistanı Cortana tarafından desteklenen bir hoparlör için ortak çalışmaya başladıklarını doğrulamıştı. Bu açıklamalardan altı ay sonra bugün Harman, Harman Kardon Invoke adıyla piyasaya sürülecek olan yeni hoparlörün yakında satın alınabileceğini doğruladı.

Microsoft ve Harman'ın ortak ürünü olan yeni hoparlör, Harman'ın web sitesinde "Çok Yakında" ibaresi ile listelenmiş durumda. Beklendiği üzere Harman Kardon Invoke, Google Home ve Amazon Echo gibi hoparlörlere rakip olarak piyasaya sunulacak. 

Harman Kardon Invoke Hoparlör, silindirik form faktörü sayesinde 360 derece ses dağılımı sağlaryacaj, ayrıca Skype ile arama yapma ve alma özelliğini de destekliyor. Inkove hoparlör, bu ay düzenlenecek olan Microsoft'un Build Geliştirici Konferansında gün yüzüne çıkacak gibi görünse de, sonbahara kadar satın alınması mümkün olmayacak.

Cortana destekli hoparlör Invoke'un fiyatı henüz belli değil ancak 10 Mayıs tarihinde başlayacak olan Build Geliştirici Konferansı bu ürünle ilgili daha fazla ayrıntının tüketicilerle paylaşılması bekleniyor. Harman Kardon Invoke hakkında şu için bildiğimiz bir diğer önemli nokta ise ürünün Gümüş ve Siyah renk seçenekleri ile satışa sunulacağı gerçeği. 

Microsoft ve Harman tarafından ortak geliştirilen bu cihazı almak isteyen tüketiciler, Invoke'ın satışa sunulacağı tarih için bildirim almak için kayıt yaptırabilir, ancak şu andan itibaren en az üç ay boyunca herhangi bir e-posta alamayacağınızı unutmayın.

Whatsapp