Corning'den Gorilla Glass 5 duyurusu geldi

Corning'in yeni Gorilla Glass 5 dayanıklı camı duyuruldu...

Akıllı telefon pazarında bir çok üretici yer alırken, sayısız akıllı telefon modeli de pazarda müşteri arıyor. Akıllı telefonların en önemli özelliği dokunmatik ekranlar olurken, bu ekranlar çizilmeye en müsait bileşen olarak korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Corning, akıllı telefon sahiplerinin %85lik kısmının cihazlarını senede en az bir kez düşürdüğünü belirtirken, yaklaşık olarak %55'lik kısım da akıllı telefonunu senede 3 ya da daha fazla olarak yere düşürmekte. Ayrıca yine araştırmaya göre %60'dan fazla kullanıcı, cihazı omuz ve biel arasında kısımda yere düşürüyor.

Son dönemde cihazların dokunmatik ekranları, Corning tarafından geliştirilen Gorilla Glass teknolojileri ile korunurken, firma devamlı olarak daha güçlü, daha ince ve daha hafif bir yapı sunmak için çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüyor.

Corning yeni bir duyuru gerçekleştirdi ve Corning Gorilla Glass 5 resmi olarak tanıtıldı. Bu yeni yapı kimyasal olarak güçlendirilirken, 1.6 metreden düşmelere karşı dayanıklı bir tasarım sunmakta.

Corning Gorilla Glass 5 yapılan testlere göre yüzüstü olarak 1.6 metreye kadar düşme testlerinde %80 oranında dayanıklılık sunuyor. Bu yeni teknolojisi için Corning ayrıca bir video da yayınlarken, bu ilgi çekici videoyu haberimizin en sonunda izleyebilirsiniz.

Corning'in yeni Gorilla Glass 5'i bu sene sonunda pazarda görülmeye başlanabilir.

https://youtu.be/WU_UEhdVAjE

Whatsapp