ColorOS 7 Daha Sade Bir Arayüz Sunacak

Oppo tarafından geliştirilen ve sunulan ColorOS arayüzünün Android 10 ile beraber yenilenmiş halinin stok Android arayüzüne yakın olacağı iddia ediliyor.

Oppo'nun Android işletim sistemi üzerinde geliştirdiği ColorOS arayüzü bildiğiniz üzere hem Oppo hemde Realme cihazlarında kullanılıyor. Bu kapsamda şimdilik Oppo şirketine bağlı olan Realme arayüz konusunda da Oppo'ya olan bağlılığını bir süre daha sürdürecek gibi görünüyor.

Daha önceki raporlarda RealmeOS adında yeni bir arayüz geliştirdiği belirtilen şirket yaptığı son açıklamada ColorOS 7 arayüzünü cihazlarına sunacağını belirtti. Android 10 işletim sistemi üzerinde çalışacak olan ColorOS 7 arayüzü stok Android arayüzüne yakın bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Bu sayede daha hızlı ve akıcı bir deneyim yaşatması beklenen arayüzün kullanıcılar tarafından da beğenileceği düşünülüyor.

Diğer taraftan geniş açı kamerasını video kaydı sırasında kullanmayı sağlayan bir yazılım güncellemesi geçtiğimiz günlerde Realme 5 Pro modeli için dağıtılmıştı. Şimdi ise benzer bir güncellemenin Realme 5 ve Realme XT modellerine dağıtılması bekleniyor.

Ülkemize Realme 3 Pro modeli ile merhaba diyen markanın yakın zamanda en yeni modellerini de Türkiye pazarında görmeyi umuyoruz. Oppo'nun ardından resmi olarak Türkiye pazarına girmesi beklenen Realme şirketinin yaşanan bazı sorunlar sebebiyle girişinin geciktiği belirtiliyor.

Whatsapp