Çok yakında uyumlu Windows 10 Mobile akıllı telefonlar çift tıkla uyandırma özelliğine kavuşacak

Microsoft'un sunduğu Windows 10 Mobile destekli Lumia modelleri yakında önemli bir özelliğe kavuşacak.

Microsoft, akıllı telefon pazarında mücadele eden önemli firmalardan bir tanesi ve bir yanda Windows adındaki işletim sistemini geliştiren firma, diğer taraftan Nokia'nın cihazlar ve servisler bölümünü satın aldıktan sonra da Lumia akıllı telefon modellerini Microsoft ismi altında sunmaya başlamıştı.

Microsoft açısından bir süredir işler pek de yolunda gitmiyor. Devamlı olarak Android ve iOS mobil işletim sistemleri üzerinde çalışan akıllı telefon modelleri karşısında gerileme yaşayan modellerle sıkıntılı günler geçiren firma, yine de mücadeleyi bırakacak gibi görünmüyor.

Geçtiğimiz sene Ekim ayında firma yeni işletim sistemi Wİndows 10 Mobile üzerinde çalışan ilk akıllı telefon modelleri Lumia 950, Lumia 950 XL ve Lumia 550'yi pazara sunmuştu. Bu sene içerisinde kısa bir süre önce de Windows 10 Mobile belirli akıllı telefon modelleri için güncelleme olarak yayınlanmaya başlamıştı.

Microsoft, yeni özelliklerle Android ve iOS platformlarının gerisinde kalmak istemiyor ve önemli özelliklerden bir tanesi de ekrana çift tıklama ile cihazın uyandırılması olurken, çok yakında Microsoft'un Windows 10 Mobile cihazları bu özelliğe kavuşabilir. Bu özellik ile kullanıcı güç tuşuna bakmadan cihazını kolayca uyandırabiliyor ve böylece tarih, saat ya da diğer bildirimleri görebiliyor. Daha önce bazı Windows Phone modeller için bu özellik sunulmuştu.

Microsoft mühendislerinden Goran P., Feedback Hub üzerinden paylaştığı bir bilgi de çift tıklama ile uyandırma özelliğinin Windows 10 Mobile cihazlara geleceğine yönelik. Ancak, herhangi bir kesin tarihin ise verilmediğini belirtelim.

Whatsapp