Çok Yakında Gizliliğe Önem Veren Oldukça Güvenli Bir Android Telefon Geliyor

McAfee yazılımının ortaya çıkmasında en büyük rol oynayan dünyaca ünlü John McAfee yakında yeni bir akıllı telefon tanıtacak.

John McAfee'nin adını daha önceden duymuş olabilirsiniz. Kendisi ilk ticari antivirüs yazılımı olan McAfee'yi yaratan en ünlü kişidir. Ancak geçtiğimiz yıllarda şirketten ayrılmıştı. Görünüşe bakılırsa John McAfee, Gizlilik Telefonu adını taşıyan ve dünyanın en güvenli akıllı telefonlarından bir tanesi olacak olan yeni Android telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor.

John McAfee Gizlilik Telefonu, cihazın arkasında yer alan birkaç fiziksel anahtarla donatılmış ve kullanıcıların bataryayı elle müdahale etmesi, WiFi antenlerine ulaşması, Bluetooth, coğrafi konum, kamera ve mikrofona elle ulaşarak kontrol edebilmesine iman sağlıyor. Böylece cihaz tamamen çevrimdışı oluyor. Arka tarafında anahtarlar yer alan cihazın tam detaylı tasarımı ve teknik özellikleri henüz resmi olarak açıklanmadı. John McAfee, bununla birlikte cihazın bir devrim niteliğinde olacağını söyledi.

Yukarıda ki görselde Gizlilik Telefonuna ait ilk prototip örneğini John McAfee'nin elinde görüyorsunuz. John McAfee, geçmişine bakıldığında çokta masum bir kişi olarak karşımıza çıkmıyor. 2012 yılında lisanssız ilaç imalatı ve ruhsatsız silah bulundurması nedeniyle yakalanarak tutuklandı ve birkaç ay sonra bir Amerikalı gurbetçinin cinayet davasında da adı geçti. Ayrıca, 2015 yılında sarhoşken ateşli silah bulundurması nedeniyle tutuklanmıştı.

John McAfee Gizlilik Telefonu, John McAfee'nin başkanlık yapacağı bir siber güvenlik şirketi olan MGT aracılığıyla piyasaya sunulacak. John McAfee, "Şimdiden ikinci nesil gizlilik telefonu için çalışmalara başladık" diyerek sözlerine noktaladı. Umarız telefonu anlattığı gibi gizliliğe önem veren ve kırılması zor bir telefon olarak piyasada kendine yer edinir.

Whatsapp