Çinli üreticiler yüz tanıma sistemi ile parmak izi sensörünü bir arada kullanacak

Çinli telefon üreticileri Xiaomi, Oppo ve Huawei yüz tarama teknolojisini içeren cihazlar geliştirmek adına çalışmalarına başladı.

Akıllı telefon sektörü her geçen gün gelişmeye devam ederken, özellikle çerçevesiz ekran tanımının hayatımıza girmesiyle birlikte bütün taşların yerinden oynadığını söyleyebiliriz. Apple tarafından geliştirilen çerçevesiz ekran tasarımını içeren iPhone X'in en çok konuşulan özelliği Face ID isimli yüz tanıma teknolojisi olarak karşımıza çıkarken, yüz tanıma teknolojisinin akıllı telefon sektöründe daha popüler hal almaya başlaması bekleniliyor.


Android eko sisteminin en iddialı üreticileri arasında yer alan Çin merkezli şirketler tarafından hazırlanan ve yayınlanan raporları incelediğimizde, Oppo, Xiaomi ve Huawei gibi şirketlerinde yüz tarama teknolojisini kullanmaya başlayacağı söyleniliyor. Hatta bu üreticilerin gelecek planlarına baktığımızda cihazlarda sadece bir yüz tarama sistemine değil, bunun yanı sıra parmak izi okuyucu sensörüne de yer verileceği ve kullanım tercihinin tüketiciye bırakılacağı görülüyor.


iPhone X'in ön kamerasında yüz tanıma teknolojisi adına yer alan TrueDepth özelliği için Himax Technologies ile el sıkıştığını açıklayan Oppo ile Xiaomi şirketleri, Qualcomm ve Truly Opto-Electronics firmalarıyla da bu teknolojiyi geliştirmek için anlaşma sağladı. Bu iki şirkete göre sevkiyat sayıları çok daha yüksek olan Huawei firması ise, kendine ait bir yüz tarama sistemi geliştirmek için Sunny Optical Technology ile birlikte çalışacak.


2018 yılında Çinli üreticilerin bu yüz tarama sistemiyle birlikte sektörde nasıl bir başarı elde edeceği düşünülürken, Çinli üreticilere karşın Samsung'tan nasıl bir hamle geleceği de merak konusu.

Whatsapp