Çinli Üretici LeEco, Yeni Üst Seviye Akıllı Telefonlarını Duyurdu

Çin Merkezli Üretici LeEco, bugün Çin'in başkenti Pekin'de düzenlediği etkinlikte yeni amiral gemi akıllı telefonları Le2, Le2 Pro ve LeMax2 Akıllı telefonlarını resmi olarak tanıttı.

Akıllı telefon pazarında Samsung ve Lg gibi dev üreticiler pazar payının büyük bölümünü kapmış olsa da son yıllarda Çin merkezli üreticiler bu dev firmalara ciddi birer tehdit olarak akıllı telefon pazarında yükselmeye devam ediyor. Bu üreticilerden biri olan LeEco da geçtiğimiz duyurduğu amiral gemisi ile adından sıkça söz ettirmiş, son günlerde ise gelen yeni akıllı telefon bilgileri ile gündemde yer almaya başlamıştı. Bir çok teknik özelliği internete sızdırılan LeEco Le2, Le2 Pro ve LeMax 2 akıllı telefonlar nihayet resmiyete kavuştu. 

Çin'in başkenti Pekin'de yapılan tanıtım etkinliğinde  resmi olarak detaylandırılan LeEco Le 2, Le2 Pro ve LeMax 2 akıllı telefonlar, sektör standartlarının üzerinde ilkleri barındıran özellekleri ile dikkat çekiyor. Güçlü donanım özellikleri, ince ve şık tasarımları ve malzeme kalitesi ile öne çıkan yeni LeEco akıllı telefonların dikkat çeken özelliği ise 3.5mm kulaklık soketine sahip olmamaları. LeEco Le 2, Le 2 Pro ve LeMax 2 akıllı telefonlar,  dünyanın ilk Usb Tyle-C Audio bağlantı noktası ile CDLA teknolojisine sahip akıllı telefonları oldu. 

Duyurusu yapılan üç akıllı telefon arasından Le 2 ve Le 2 Pro, 5.5 inç büyüklüğünde full HD ekran, 3.000 mAh batarya ve deca-core tri-cluster Mediatek işlemcilerle daha uygun fiyata sahip. LeEco Le 2,  Mediatek Helio X20 yonga seti ile gelirken, Le 2 Pro ise biraz daha yüksek saat hızında çakılan işlemciye sahip Helio X25 yonga setinden güç alıyor. Her iki telefon da 8MP ön kamera ile gelirken Le 2,  16MP arka kameraya Le 2 Pro ise Sony IMX230 sensöre sahip 21MP arka kamera ile geliyor. 32GB dahili depolama alanına sahip iki cihazdan Le 2 3GB sitem belleğine, Le 2 Pro ise 4GB sistem belleğine sahip. 

Premium seviyede yer alan LeMax 2 ise çok daha kaliteli Super Retina Quad HD 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alan LeMax 2,  Gelişmiş ultrasonik parmak izi tarayıcı, 3.100 mAh batarya ve Quick Charge 3.0 desteği gibi özelliklere sahip. Bellek özellikleri tarafında ise 64GB dahili depolama alanına 6GB sistem belleği eşlik eden LeMax 2 akıllı telefon,  Snapdragon 820 yonga setinin tri-band carrier aggregeration teknolojisi desteği sayesinde 375mbps'e kadar indirme hızlarını destekliyor. LeEco LeMax 2 kamera özellikleri tarafında ise ön kamerasında optik görüntü sabitleme teknolojisi dışında Le 2 Pro ile aynı özelliklere sahip. 

LeEco,  duyuru sırasında ya da sonrasında üç akıllı telefon için  fiyat ve çıkış tarihi konusunda herhangi bir bilgi paylaşmadı. Fakat yapılan açıklamada bu üç modelden en az bir tanesinin bu yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulacağı belirtildi. 

Whatsapp