Çinli TCL'den yeni XESS tablet duyurusu geldi

TCL Corp, Amazon Alexa destekli yeni XESS tabletini gün yüzüne çıkardı.

Çinli önemli firmalardan birisi olan TCL Corp özellikle son dönemde bünyesinde yer alan Alcatel markası ile sunduğu cihazlarla adından söz ettirirken, ayrıca kendi ismi ile de akıllı telefon ve tablet modelleri pazara sunmakta. Tablet pazarında yeni ve ilgi gören bir model ile yer alan firmanın bu yeni tableti TCL XESS adı ile geldi.

TCL XESS ekran büyüklüğü ile taşınabilirlikten bir nebze de olsa uzaklaşırken, özellikle ev odaklı kullanımlar için tasarlanmış. Hatırlanacağı üzere bu senenin başında Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 016, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda Alcatel OneTouch Xess olarak tablet karşımıza gelmişti.

Yeni TCL XESS tablet 17.3" büyüklüğünde dokunmatik ekran içerirken, ev içerisinde ya da dışarısında bulunulsa da ev ile ilgili olarak bir çok bilgiye ulaşılabilir ve işlem gerçekleştirilebilir. Ayrıca tablet yemek tarifleri içeren bir uygulama ön yüklü olarak geliyor ve bu da mutfakta fazla zaman harcayan teknoloji meraklıları için tabletin önemli bir seçenek haline gelmesini sağlıyor.

TCL XESS tablet 1.5Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili AMD yonga setinden güç alıyor. Tabletin sistem belleği 4GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak yer alıyor. Yeni tablet 17.3 büyüklüğünde ve 1080p Full HD çözünürlükte dokunmatik ekran içerirken, işletim sistemi ise Android 5.0 Lollipop olarak geliyor.

Bugün itibari ile Amazon Alexa desteği ile Amazon üzerinden satışa sunulan TCL XESS tabletin fiyatı ise 499$ olarak belirlenmiş.

Whatsapp