Çinli LeEco bu sonbaharda ABD pazarında yerini alacak

LeEco'nun önemli pazarlardan ABD'de cihazlarını yakında satışa sunacağı ifade ediliyor.

Çin en yeni ve dikkat çekici akıllı telefon üreticisi olan LeEco, geçtiğimiz sene LeTV olarak ilk kez karşımıza gelmiş, ancak firmanın ismi daha sonra LeEco olarak değiştirilmişti. Firma özellikle 2016'ya oldukça hızlı girerken, bu sene başında Qualcomm Snapdragon 820 içeren ilk akıllı telefon firmadan gelmişti.

Ayrıca bir süre önce firmadan yeni bazı duyurular daha gelirken, LeEco Le 2, Le 2 Pro ve Le Max 2 adı ile geldi. Bu yeni modeller 3.5mm kulaklık çıkışı içermezken, ilgi çekici tasarım ve donanım özellikleri ile sunulmuşlardı.

Gelen bilgilere göre LeEco, dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde cihazlarını sunma hazırlıkları içerisinde. LeEco PR Direktörü Todd Witkemper, yeni uzman kişileri işe alarak, ABD pazarındaki yeni yapılanmanın temellerinin sağlam olmasının amaçladıklarını belirtiyor.

Daha önce asıl odaklanılan segment dijital servisler olurken, firma bu sene yeni cihazlarla donanım yönünden de kabul görmeyi amaçlıyor. 

ABD pazarı Çinli firmalar için oldukça farklı bir firma ancak Çinli üreticilerin sundukları akıllı telefon modelleri fiyat açısından diğer modeller karşısında öne çıkarken, LeEco özellikle de bu özelliklerini ABD pazarında kullanmayı planlıyor. 

LeEco, bu sene sonbaharda ABD pazarına giriş yapacak, ve  henüz tam olarak hangi tarihte ABD pazarında yer alacağına dair bilgi ise bulunmuyor. 

Whatsapp