Çinli 360'ın yeni amiral gemisi TENAA'da göründü

Çin'de sertifikasyon sürecinde ortaya çıkan yeni bir cihazın 360'ın amiral gemisi olduğu belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarında oldukça fazla sayıda Çinli firma bulunurken, özgün tasarım ve düşük fiyat etiketi ile sundukları modellerle büyük ilgi görmekteler. Çinli firmalardan bir tanesi de 360 olurken, bu firma, ülkemizde çok fazla bilinmese de özellikle anavatanı Çin'de firmanın sunduğu cihazlar büyük ilgi görüyor.

360, akıllı telefon pazarında üç farklı akıllı telefon serisi ile mücadele ediyor ve bu seriler 360 N, F ve Q Serisi modeller olurken, bu sene firma F ve N Serisi içerisinde bazı modellerini pazara sunmuştu.

360 Q Serisi içerisinde ise yeni modellerin bu sene sonuna doğru gelmesi beklenirken, 360 Q4 olarak adlandırılacağı kaydedilen yeni bir akıllı telefon ortaya çıktı. Çin'de sertifikasyon sürecinde TENAA'da görünen cihazın hem görselleri geldi hem de bazı teknik özellikleri detaylandı.

Son dönemde çift kamera tasarımı büyük ilgi görürken, Apple'ın da Eylül ayında iPhone 7 Plus modelini çift kamera ile sunacağı yönünde bilgiler gelmekte. Ayrıca Samsung'un Galaxy Note 7 modeli için de benzer iddialar kısa süre önce ortaya çıktı.

360 Q4'ün yeni akıllısının görsellerine baktığımızda bu modaya uygun olarak çift arka kamera içerdiğini görüyoruz. Ayrıca cihazın kameralarının altında da parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Cihazın önünde ise fiziksel Home tuşu bulunmamakta.

360 Q4 6" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD ekran ile geliyor. 2.15Ghz saat hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alan cihaz ayrıca 4GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesi ile sunulacak. 13MP kameralar arka ve ön yüzde yer alırken, 3.9000mAh bataryası ve Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi diğer önemli özellikler olmakta.

Whatsapp