Çin Merkezli Üretici Xiaomi'den Birinci Çeyrekte Rekor Akıllı Telefon Satışı Geldi

Xiaomi, akıllı telefon satışlarını hızla yükseltmeye devam ediyor. IHS, yılın birinci çeyreği için Xiaomi hakkındaki rakamları açıkladı.

Akıllı telefon pazarında Çin merkezli üreticilerin payı hızla artmaya devam ediyor. Çin merkezli üreticiler, Lenovo, Huawei,  Meizu ve Xiaomi gibi global güce ulaşan markalarla akıllı telefon pazarında ortalama %25 oranında paya ulaştı. Son dönemde Şubat ayında duyurduğu amiral gemi akıllı telefonu Mi 5 ve 3D Seramik gövde ve 128GB depolama alanına sahip versiyonu Mi 5 Pro modelleri ile gündeme gelen Xiaomi de akıllı telefon pazarındaki payını artırmaya devam ediyor. 

Gelen bilgilere göre Xiaomi, 2016 yılının birinci çeyreğinde de akıllı telefon satışlarını güçlü bir şekilde korumayı başardı. IHS Teknoloji analisti Kevin Wang'ın yaptığı açıklamaya göre, Xiaomi yılın çeyreğinde 14.8 Milyon adet akıllı telefon satışı yapmış olabilir. Olabilir diyoruz zira şirket tarafından bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Aslında geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında (14.98 milyon adet) Xiaomi'nin akıllı telefon satışları rakamsal olarak atmamış gibi görünüyor. Fakat şirketin geçtiğimiz yıl ürün yelpazesindeki modeller aynı dönemde güncel modeller olmuştu. Bu dönemde ise Mi 5, Mi 5 Pro ve RedMi Note 3 Pro gibi modeller yeni yeni raflardaki yerini almaya başladı. Şirket geçtiğimiz yıl için 80 milyon adet satış rakamı hedefi koymuş fakat akıllı telefon satışları 70 milyon adet civarında kalmıştı. 

Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Mi 5'i ise 1 Nisan tarihi itibariyle satışa sunmuştu. Şimdilik sadece Çin merkezli üreticinin  yerleşik olduğu pazarlarda sınırlı sayıda ön sipariş üzerine satışa sunulan Xiaomi Mi 5 ve Mi 5 Pro modelleri için 17 milyonun üzerinde ön siparişin beklediği belirtiliyor. 

Xiaomi, 2016 yılına Xiaomi Mi 5, Mi 5 Pro ve RedMi Note 3 Pro modelleri ile güçlü bir giriş yaptı. İlerleyen haftalarda bu cihazlara 6.4 inç ekrana sahip olması beklenen Xiaomi Max'ın da katılmasıyla birlikte, Çin merkezlli üreticinin satışlarında belirgin bir artış yaşanması bekleniyor. IHS Teknoloji analisti Kevin Wang yaptığı açıklamalarda, Xiaomi adına geçek satış performansının ise yılın ikinci çeyreğinde gelecek rakamlarla daha doğru değerlendirilebileceğini belirtti. 

Whatsapp