Çiftlik Bank'tan şaşırtan karar, üye alımı durdu

Çiftlik Bank yönetimi saadet zinciri ve Ponzi sistemlerine benzetilmesi üzerine, aldığı çarpıcı kararla birlikte üyelik alımını durdurduğunu açıkladı.

Son dönemlerde Maliye Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun hakkında soruşturmalar başlattığı Çiftlik Bank servisi, çeşitli incelemeler sonrasında eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Yapılan incelemeler sonrasında Çiftlik Bank'ın tıpkı bir saadet zinciri gibi çalıştığına karar verilirken, servis çarpıcı bir şekilde yeni üye alımını durdurma kararı aldı.

Kısa süre öncesinde firmanın televizyon ve radyo kanallarındaki reklamları alınan kararla birlikte sonlandırılırken, bundan önce ise firmanın CEO'su olan Mehmet Aydın'ın kendi hesabına çeşitli miktarlarda şirket hesabından para aktardığı ve son olarak ise hisselerini bir başkasına devir ettiği gözlemlenmişti. Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık, Fame Game Hayvancılık Sanayi, Çanakkale Dora Gıda ve Fame Game Software şirketlerinin faaliyetleri bu karar ardından mercek altına alınırken, şirket alınan bu kararlar sonrasında ilk tepkisini ortaya koydu.

Bugün Çiftlik Bank yönetimi tarafından şirketin resmi web sitesi üzerinde bir açıklama gerçekleştirilirken, durum şöyle izah edildi;

''Yönetim kurulu aldığı kararlaİ 08.01.2018 günü, yönetim kurulu olağan toplantımızda alınan kararla üyelik alımını belirsiz bir süre durdurmuştur.

Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ ve Çiftlik Bank markamıza ve ticari yapımıza yönelik ilk günden bu yana 'PONZİ', 'SAADET ZİNCİRİ' gibi akla hayale sığmayan çeşitli iftiraların aleni şekilde yapımaya devam ettiğine de üzülerek tanık olmaktayız.

ÇİFTLİK BANK - oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği PONZİ SİSTEM veya SAADET ZİNCİRİ olmadığı ispat etmek üzere sisteme YENİ ÜYELİK alımını askıya almıştır.'' denildi.

Whatsapp