Çift Lensli Zeiss Kameralı Nokia Android Telefon Bu Yıl Geliyor

Nokia ve Zeiss arasında imzalanan anlaşmanın ardından, Zeiss lense sahip Dual kameralı Nokia Android akıllı telefonları için ilk bilgiler internete sızdırıldı.

Nokia, Mobil cihaz bölümünü Microsoft'a sattıktan sonra üç yıl boyunca akıllı telefon pazarından uzak kalmıştı. Finlandiya merkezli HMD Global adlı şirketle yapılan marka lisanslama anlaşmasının ardından Android işletim sistemi ile yeniden akıllı telefon pazarına geri dönen Nokia markası, bugünlerde gelecekteki kamera özellikleri hakkında çıkan haberlerle gündeme geliyor. 

Bugün sizlerle, Nokia ve Zeiss'in işbirliği anlaşması imzaladıklarını ve gelecekteki Nokia Android akıllı telefonların kamera özelliklerin geliştirmek için Zeiss lenslere yer verileceği bilgisini paylaşmıştık. Daha sonra Zeiss tarafından paylaşılan bir tweet, imzalanan bu ortaklıktan gelebilecek ilk ürünün çift kameralı bir Nokia akıllı telefon olduğunu ima etti.

https://twitter.com/ZEISSLenses/status/882856896549593088

HMD Global heyecanını, "akıllı telefon endüstrisinde yeni görüntüleme standartları belirlemek için çalışıyor" diyerek paylaştı.

Daha önce Nokia 808 PureView ve Lumia 1020'de, zamanının en iyi kameralı telefonu olan şaşırtıcı 41 MP sensörüyle Zeiss optiklerini görmüştük. 

Daha önce ortaya çıkan bazı iddialara göre Nokia 9, HMD Global tarafından Zeiss lense sahip olarak piyasaya sürülecek olan 2017 amiral gemisi ilk akıllı telefon olacak.

Whatsapp