Chromebook modelleri artık Google Play Store desteğine sahip

Google'ın uygulama mağazası artık Chromebook modellerine de açık.

Google, teknoloji dünyasında farklı alanlarda faaliyet gösteren oldukça önemli bir firma ve ayrıca bir çok işletim sistemi de geliştiriyor. Bu işletim sistemleri arasında bilindiği üzere Android başı çekiyor. Android şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmakta. Ayrıca akıllı saatler için Android Wear adındaki işletim sistemi de geliştirilmekte.

Firmanın geliştirdiği bir diğer işletim sistemi ise Chrome OS, bu işletim sistemi de firmanın sunduğu Chromebook Pixel modellerinde, Chromecast ve Chromebox cihazlarında kullanılmakta. Ayrıca bir çok firma tarafından sunulan Chromebook notebook modellerinde de ChromeOS yer alıyor.

Bir süredir bilindiği üzere Google, Android ve Chrome OS'u birleştirme çalışmaları içerisinde ve bu konuda önemli bir adım atıldı. Artık 2017 ile birlikte sunulacak olan tüm Chromebook cihazları Google Play Store adındaki Android uygulama mağazası desteğine sahip olacak.

Bilindiği üzere Google, bazı önceki Chromebook modelleri için Google Play Store'u vermişti. ASUS Chromebook FlipAcer Chromebook R 11 ve Chromebook Pixel modeller bu cihazlar olmuştu.

Diğer taraftan Chromebox ve Chromecast gibi diğer cihazların ise Google Play Store'a erişip erişemeyeceği yönünde bilgi ise bulunmamakta. IDC'ye göre ChromeOS şu anda ABD pazarında en popüler ikinci işletim sistemi olmakta. Mac OS ise daha sonra geliyor.

Whatsapp