Chrome Tarayıcı, 15 Şubat'ta Reklamları Engellemeye Başlayacak

Google, nihayet Chrome tarayıcı için dahili reklam engelleme özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Google, geçtiğimiz Haziran ayında, Chrome tarayıcı için dahili reklam engelleme özelliği üzerinde çalışma başlattığını duyurmuştu. Bu açıklama ile Chrome'da reklam engelleyici uzantıların kullanımının aşırı derecede arttığını ve bunun sürdürülebilir olmadığını ortaya koydu. Google, gelirinin büyük çoğunluğunu reklam gelirlerinden elde eden bir şirket olduğundan, web kullanıcılarının, aşırı sinir bozucu reklamlar yapmadan keyifli ve rahat bir deneyime sahip olmasını sağlamak istiyor.

İlgili web sitesi, Google'ın "Daha İyi Reklam Standartlarını" karşılaşamıyor ise 15 Şubat'tan itibaren Google Chrome tarayıcıs, Google'ın kendi reklamları da dahil görülen tüm reklamları yalnızca bir kereliğine mahsus engellemeye başlayacak. Bu, fazla sinir bozucu olabilecek reklamları yayınlayan herhangi bir web sitesinde, kullanıcı Chrome tarayıcı kullandığı zaman herhangi bir reklam görmeyeceği anlamına geliyor. 

Şu sinir bozucu reklamlar, daha önce de defalarca gördüğünüz üzere, tam sayfa reklamları, flaş reklamlar veya beklenmedik şekilde ses veya video oynatan reklamlar olarak sıralanıyor. Bu tür reklamlar, web deneyimini oldukça köyü etkiliyor. Buna karşılık, kullanıcılar bu tür reklamlardan kurtulmak için Chrome tarayıcıya yönebilir ve bu sayede bu can sıkıcı reklamlardan kurtulmak için web sitelerine baskı uygulanabilir.

Web sitesi yöneticileri, hangi reklamların Daha İyi Reklam Standartlarına uymadığını tanımlamak için Google'ın Reklam Deneyimi Raporunu kullanabilir. Web sitesinin "olumlu" durumu varsa, reklamlar her zamanki gibi gösterilmeye devam edecek. Web sitesinin pozisyonu 30 gün veya daha uzun bir süre "başarısız" durumdaysa Chrome, o web sitesinde reklam görüntülemeyi durduracak. 

Bu strateji iki şey önemli gelişmeyi beraberinde getirecek: web deneyimini önemseyen kullanıcıları Chrome tarayıcıya yönlendirecek ve web sitelerini herkes için daha kabul edilebilir reklamlar sunmaya teşvik edecek. 

Whatsapp