Chrome, Otomatik Sesli Video Oynatmayı Tamamen Engelleyecek

Google, yakında kullanıma sunulacak yeni sürümü ile Google Chrome tarayıcıda otomatik sesli video oynatmayı tamamen engellemeye hazırlanıyor.

Google Chrome, 64 sürümü yayınlandığında sağ tıklama seçeneğiyle belirli web sitelerinde ses ile video oynatmayı durdurmuştu. Şirket, bugün yeni bir kod dizisi yayınladı ve ses ile video oynatabilmek için sitelerin karşılaması gereken yeni bir dizi kriterler getirdi. Liste o kadar uzun ki Chrome 66 sürümü yayınlandığında, büyük ihtimalle hiçbir sekmede sesli otomatik oynatma mümkün olmayacak. 

Chromium Blog'da yayınlanan bir açıklamaya göre, kullanıcı, sesli otomatik oynatmaya başlamak için göz atma sırasında sitede oturum açmış olması veya sayfaya tıklamış olması gerekiyor. Mobil cihazlarda, sitenin veya sayfanın Ana Ekran'a eklenmiş olması gerekiyor. Videonun ses ile oynatılabilmesi için masaüstü kullanıcılarının sık sık medya oynatıyor olması gerekiyor. 

Chrome 66 güncellemesi ile gelen diğer değişiklikler arasında, üçüncü taraf yazılımların, sisteme kod eklemesi ve Symantec sertifikalarına olan güvenin kaldırılması nedeniyle meydana gelen kilitlenme uyarıları yer almakta. Chrome 66'nın beta versiyonu şu an için kullanılabilir durumda. Stabil versiyon Chrome 66 sürümünün ise bir kaç hafta sonra kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. 

Whatsapp