Chrome işletim sistemine sahip cihazların satışı ABD'de Mac'leri geride bıraktı

ABD'de ilk kez Mac satış rakamları ile Chrome işletim sistemine sahip cihazların altında kaldı.

Akıllı telefon ve tablet pazarında her gün yeni modeller teknolopji meraklılarına sunulurkeni genelikle bu segmentlerde haberleri sizlere sunsak da, rekabet başka yerlerde de oldukça çetin bir şekilde sürüyor.

Dünyanın en önemli pazarlarından olan Amerika Birleşik Devletleri'nde Google'ın geliştirdiği Chrome işletim sistemi üzerinde çalışan cihazlar yaygınlaşmaya devam ederken, bir çok farklı donanım üreticisi bu işletim sistemi ile Chromebit HDMI Stick, Chromebook ya da Chrome box modelleri yanı sıra Chrome üzerinde çalışan hepsi bir arada modeller sunmakta.

ABD, ayrıca Apple'ın da oldukça güçlü olduğu bir pazar. Cupertino merkezli firma, iPhone modelleri ile fırtına gibi eserken, ayrıca iPad tablet modelleri ile de pazarın lideri. Firmanın faaliyet gösterdiği bir başka alan da kişisel bilgisayar pazarı olurken, iMac adındaki masaüstü modellerini ve Macbook olarak adlandırdığı dizüstü cihazlarını pazara sunuyor.

ABD pazarı için bir araştırma yapan pazar araştırma şirketi IDC'den gelen rapora göre ABD'de ilk kez Chrome OS üzerinde çalışan cihazlar satış rakamları ile Mac modellerini geride bıraktılar. Apple'ın 2016 ilk çeyrekte 1.76 milyon adet Mac modeli sattığı kaydedilirken, IDC'den Chrome OS için kesin bir rakam gelmese de 2 milyon  civarında sattığı tahmin ediliyor.

Chrome işletim sistemi üzerinde çalışan cihazlar son dönemde özellikle de fiyatları nedeni ile okullarda büyük ilgi görürken, Mac modelleri ise yüksek fiyatları nedeni ile ABD'de kan kaybetmeye devam ediyor.

Whatsapp