Chrome 64 Beta Android Sürümünde İstenmeyen Pencereler İle İlgili Geliştirmeler Yapıldı

Google, Android cihazlar için Chrome 64 Beta sürümünü yayınladı Chrome 64 ile beraber pencere engelleme özelliğinin bir hayli geliştiği belirtiliyor.

Google Chrome, bilindiği üzere Android akıllı telefonlar için en popüler internet tarayıcı uygulamasıdır. Google Chrome Android için Google tarafından belirli aralıklarla güncellemeler sunulmasına rağmen, beta sürümünü yükleyen kişilerin diğerlerinden daha önce yeni özellikler elde ettikleri gerçeğini unutmamak gerekiyor.

Windows bilgisayarlarda ve Mac'te şuanda mevcut olan Chrome 64 beta sürümü Android için bazı yeni yararlı özellikleri beraberinde getiriyor. Tarayıcı artık çok daha gelişmiş ve daha güçlü bir açılır pencere engelleyicisi ile beraber geliyor. İstenmeyen pencere engelleyicisi şimdi kimliğe sahte düğmelerin veya menülerin tarayıcıda istenmeyen sekmeleri açmasının önüne geçecek.

Çoğu web sitesinde, sahte indirme veya oynatma düğmeleri bulunuyor. O düğmeler tıklandığında yeni bir sekme açarak size reklam gösteriyor. Bu, yeni Chrome güncellemesi ile artık bu tarz istenmeyen reklamların önüne geçmiş olacaksınız. Ayrıca, tarayıcı kötü niyetli bir yönlendirmeyi tespit ettiğinde yeni bir sekme açarak size açılır pencere üzerinden detaylı bilgi aktarımı sağlayacak.

Bu iki faydalı yeni özelliğin yanı sıra, Windows 10'daki Chrome 64 beta sürümü HDR10 desteğine sahip olurken ChromeOS'ta bulunan sürüm ise bölünmüş çoklu görev desteğine sahip oldu. Bu, Android'de Chrome'un çok yakında HDR10 desteği alması anlamına geliyor olabilir. Bildiğiniz üzere yeni çıkan bazı akıllı telefonlar HDR ekran özelliği ile beraber geliyordu.

Bu yeni özellikler de dahil olmak üzere Google Chrome'un kararlı sürüm güncellemesinin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor. Şimdilik, beta sürümünü denemek istiyorsanız Google Play Store'dan uygulamayı indirebilirsiniz.

Whatsapp