ChaiOS hatası çözümü (iPhone'ları çökerten hata)

iPhone, iPad ve MAC kullanıcılarının yaşadığı ChaiOS sorunun çözümü açıklanırken, iPhone'ları çökerten bu hatanın çözümü oldukça basit ve kolay.

MAC ile iPhone kullanıcılarının yaşadığı ortak sıkıntılardan birisi olarak karşımıza çıkan ChaiOS hatasının çözümü aranırken, donma ile çökme yaşatan bu hatanın çözümünün oldukça basit olduğu ortaya çıktı. Bu hatada iMessage uygulaması aracılığıyla herhangi bir iOS kullanıcısına mesaj yazdığınızda önce uygulamanın çöktüğü ve sonra ise telefonda donma yaşandığı görüntülenirlen bunun ardından ie uygulamayı yeniden başlatmak zorunda kalıyorsunuz.

Bu hata ilk olarak bir Twitter kullanıcısı olan Abraham Masri tarafından tespit edilirken, daha sonra diğer kullanıcılar bu hatanın doğruluğunu inceleyerek tespit etti ve hatayı doğruladı. Sizde aynı hata ile karşı karşıya kalıyor yada bu hatayı yaşamamak adına önceden bir önlem almak istiyorsanız, sadece birkaç ufak önlem alarak cihazınızı kurtarabilirsiniz.

İlk önce bağlantı kısıtlama özelliğini tercih ederek cihazınıza bu hatanın bulaşmasını önleyin ve öncelikle bağlantıyı engelleyin. Bunun adına iOS’un “Kısıtlamalar” özelliğini kullanmanız yeterli olacakken, bu işlem için Ayarlar>>Genel>>Kısıtlamalar bölümüne gidin. Buradan “Kısıtlamaları Etkinleştir” seçeneğine dokunun.

Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan “Web Siteleri” bölümüne gidin buradan ise “Yetişkin İçeriğini Sınırla” seçeneğine dokunun ve izin verilmeyen alana GitHub.ion dosyasını ekleyin. Sorunun giderilmesi için  sürekli olarak telefonunuzu güncellemeniz gerektiğini ve en güncel sürümle birlikte bu hatanın çözüldüğünü belirtmek isteriz.

Whatsapp