CES 2017: New Balance ve Intel'den yeni RunIQ akıllı saat duyurusu geldi

New Balance ve Intel tarafından ortak olarak geliştirilen RunIQ akıllı saat gün yüzüne çıktı.

Akıllı saatler son dönemde oldukça büyük ilgi görürken, özellikle de kapalı ya da açık havada spor yapan teknoloji meraklıları tarafından tercih ediliyor. Cihazlar sahip oldukları sensörler ve GPS özellikleri ile spor planının oluşturulması ve takibi sırasında oldukça önemli bilgileri sunuyor.

Spor dünyasının önemli isimlerinden birisi olan New Balance, teknoloji dünyasının etkili isimlerinden Intel ile işbirliği içerisine girdi. İki firma Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2017'de duyuru gerçekleştirdiler ve yeni akıllı saat RunIQ resmi olarak tanıtıldı.

New Balance ve Intel'in ortaklaşa geliştirdiği bu yeni akıllı saat, Intel'in Z34XX işlemcisinden güç alıyor. New Balance RunIQ akıllı saat 1.39" büyüklüğünde dokunmatik AMOLED ekran içerirken, cihazın sistem belleği 512MB ve dahili veri kapasitesi de 4GB olarak belirlenmiş.

New Balance RunIQ akıllı saat, kendisinden beklendiği gibi oldukça spor bir görünüme sahip. Akıllı saat kalp ritm takip sensörü içerirken, ayrıca GPS desteği sayesinde koşu tutkunları için oldukça öne çıkan bir seçenek olacak. 

WiFi ve Bluetooth kablosuz ağ bağlantıları üzerinden akıllı telefon ile bağlanabiliyor ve Android akıllı telefon üzerinden bildirimler alınabilir ya da Google Play Music üzerinden müzik dinlenebilir. 

Daha önce Intel TagHeuer ile işbirliğine gitmiş ve 1.500$'lık Connected ortaya çıkmıştı. New Balance RunIQ ise çok daha düşük fiyatlı olarak geliyor.  Yarın itibari ile ön siparişe sunulacak olan akıllı saatin fiyatı 299.99$ olarak belirlenmiş.

Whatsapp