Çerçevesiz Ekranlı Vivo X23 Çalışır Halde Net Şekilde Görüntülendi

Çinli Vivo'nun yeni çerçevesiz ekranlı akıllı telefonu Vivo X23 su damlası adı verilen çentikli ekranı ile çalışır halde ortaya çıktı.

Bildiğiniz üzere Vivo'nun kardeş firması olan Oppo kısa süre önce su damlası adını verdiği ekran tasarımına sahip Oppo R17 ve R17 Pro modellerini duyurmuştu. Vivo da yeni akıllı telefonu Vivo X23 modelini benzer bir tasarımla piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirketin duyuracağı akıllı telefonlardan Vivo X23 sadece Çin'de piyasaya sürülecek iken diğer taraftan Vivo V11 ve V11 Pro modelleri ise Hindistan'da piyasaya sürülecek. Bir önceki modellerden Vivo X21 ve Vivo V9 modellerine baktığımız zaman yeni modeller onlara kıyasla çok daha küçük bir çentikli ekran tasarımıyla birlikte gelecek.

Vivo, Vivo X23'ün % 91 civarında ekran kasa oranına sahip olacağını iddia ediyor. Aşağıdaki görsellerde şirketin bu iddiasını doğrular nitelikte gibi görünüyor. Telefonun siyah ve mor gibi farklı renk seçenekleri ile geleceği doğrulandı. Aşağıda cihazın siyah renkli varyantı görülüyor.

Oppo R17 ile karşılaştırılan Vivo X23 ön taraftan benzer bir tasarım anlayışına sahipken arka tarafta biraz daha farklı bir tasarımı ortaya koyuyor. Önde yer alan çentikli ekran tasarımında ufak farklılıklar bulunurken arka tarafta kameraların yerleşimi noktasında bir hayli fazla fark bulunuyor. Her iki model de ekrana gömülü parmak izi okuyucusu bulunuyor. Bu sebeple kasanın arkasında veya önünde herhangi bir parmak izi okuyucusu yer almıyor.

Oppo R17'de olduğu gibi Vivo X23 modelinde de Snapdragon 670 işlemcisinin kullanılması bekleniyor. Vivo X23'ün diğer iddia edilen özellikleri arasında 6.4 inç boyutunda Super AMOLED ekran, 128 GB dahili depolama alanı ve 8 GB RAM bulunuyor. Telefonun fiyatı ise şimdilik bilinmiyor.

Whatsapp