Cep Telefonlarına ÖTV Zammı Geliyor 

Meclis Plan Bütçe Komisyonuna sunulan yeni bir yasa tasarısına göre akıllı telefonların ÖTV oranı iki katına çıkarak %50'ye kadar yükseltilecek.

Ülkemizde, akıllı telefon fiyatları yüksek vergi yükü nedeni ile bazen akıl almaz oranda yüksek olabiliyor. Tabi buna bazı markaların yüksek kâr iştahı da eklenince fiyatlar bazen ulaşılamaz oluyor. Ancak görünen o ki meclise sunulan yeni bir yasa tasarısına göre akıllı telefon modelleri yakında gerçekten cep yakacak. 

Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor ancak TBMM'ye sunulan yeni yasa taslağına göre cep telefonları için uygulanan ÖTV oranlarının kademeli olarak %50'ye kadar artırılması öngörülüyor. 

Ürünün ÖTV vergi matrahı üzerinden üç gruba ayrılacağı yeni sistemde üç farklı ÖTV oranı uygulanacak. Buna göre vergi matrahı 1.200TL'ye kadar olanlar, 1.200TL ile 2.400TL arasında olanlar ve 2.400TL ve üzeri ÖTV matrahına sahip cihazlar için farklı ÖTV oranları uygulanacak. 

Görünüşe göre, verilen teklif yasalaşırsa, bundan en çok Android cihazlar cephesinde, amiral gemisi düzeyindeki üst seviye akıllı telefonlar ve bazı orta seviye cihaz modellerinin fiyatları etkilenecek. Ancak Apple tarafında ise tüm iPhone modellerinin fiyatlarının yükseleceğini söyleyebiliriz. Zira halihazırda 600$'ın altında bir iPhone modeli bulunmuyor.

Konuyla ilgili yeni gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Whatsapp