Çentikli Ekrana Sahip Samsung Telefonlar Geliyor 

Samsung, U, V ve O formunda üç farklı çentikli Infinity Ekran tasarımını tanıttı.

Bugün, çentikli ekran sevmeyen kullanıcılar için kötü bir gün. Samsung da bu üreticilerden biri idi ancak görünüşe göre Güney Koreli şirket de bu inadından vazgeçip çentikli ekran dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. 

Bugün, Samsung'un geliştirici konferansında, şirket yakın gelecekte cihazlarında kullanmayı planladığı üç farklı çentik tasarımına değindi. Aşağıdaki resimde soldan sağa, Infinity-U, Infinity-V ve Infinity-O adı verilen çentikli ekran tasarımları görülüyor. Bu isimler aynı zamanda, ekranda yer alacak çentiğin de şeklini ifade ediyor. 

Gördüğünüz gibi, her üçü de temelde ekranları adlandırmak için kullanılan harfler gibi biçimlendiriliyor. U ve V, diğer şirketler tarafından kullanılan çektiklerle karşılaştırıldığında küçük benzerlikler de olsa, geleneksel çentiklere benziyor. Öte yandan Infinity-O çentik ise ekranın bir parçası gibi görünüyor ancak her zamanki alışık olduğumuz merkezi konumda değil ekranın kenarına yakın duruyor. 

Yeni Infinity Ekran tasarımı ise beklediğimiz çentiksiz ve çerçevesiz ekran paneline benziyor, bu yüzden belki de gelecekteki amiral gemisi akıllı telefonlarda bu tasarım kullanılacak ve diğerleri sadece orta seviye akıllı telefonlarda yer alacak.

Unutulmaması gereken, Infinity-O ekranının, konsept tasarımcısı Ben Geskin tarafından tasarlanan bir Galaxy S10 render görüntüsüne benzer görünmesidir.

Geskin’in tasarımı, hiçbir çerçeveye veya çentiğe sahip olmayan bir Galaxy akıllı telefonunu gösteriyor, ancak ön yüzdeki bir selfie kamerası için ekranın üst kısmında bir delik bulunuyor.

Whatsapp