Casper kararını açıkladı, telefonlar Türkiye'de üretilecek

Casper aldığı kararla birlikte Çin'deki üretim bandını yavaş yavaş Türkiye'ye çekeceğini duyurdu.

Akıllı telefon sektörünün oyuncuları arasında yer alan Türk şirketi Casper, global pazarda önemli oyunculardan birisi olmasa da ülkemizde oldukça önemli bir kitle tarafından tercih ediliyor. Bugüne kadar üretimini Çin'de gerçekleştirilen şirket, aldığı yeni kararla birlikte iki etapta üretimin tamamını ülkemize çekeceğini açıkladı. 

2018 yılında mobil pazarda kurumsal alana yönlenmeye hazırlanan şirket, şu anda 500 bayi sahibiyken yavaş yavaş bu yılı sene içerisinde 2000 bayiye çıkartmayı hedefliyor. Konuyla ilgili konuşan şirketin CEO'su Charlotte Lamprecht, “Türkiye'deki üretimimize 2018'de akıllı telefon üretimini ekleyeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki senelerde akıllı telefon üretimimizin de tamamını Türkiye'de gerçekleştirmek. Bu sene içerisinde üretimin ilk ayağını burada başlatmayı planlıyoruz. İlk etapta onlarca binlik bir üretimden söz edebiliriz.” dedi.

Üretimin Türkiye'ye çekilmesi ardından dolar kurundaki yaşanan sık değişimin telefon fiyatlarına ekstra olarak yansıtılmasının önüne geçilmesi hedeflenirken, ülkemiz içinde önemli bir istihdam kaynağı olacağı belirtiliyor.

Son olarak Lamprecht, "Geçen yıl akıllı telefon satışlarında biraz düşüş yaşandı. Adet bazında büyüme yıllık bazda biraz negatif seyretti. Akıllı telefonlarda yüzde 5 ile yüzde 9 arasında düşüş yaşandı. Bilgisayar sektöründe bir değişim olmadı. Ciroda yıllık bazda yüzde 40 büyüme kaydettik. Akıllı telefonlarda pazar payımız yüzde 3-4 civarında. Akıllı telefon satışlarında bu yıl yatay bir seyir izlenecek." ifadelerini kullandı. Önümüzdeki 10 ay içinde 6 adet yeni akıllı telefon ve bilgisayar modelini pazara sunacaklarını da sözlerine ekledi.  

Whatsapp