Canalys: iPhone 8 Plus, küçük iPhone'dan daha iyi satış yapan ilk Plus modeli oldu

İphone 8 Plus belki beklenen çok yüksek satış rakamlarına ulaşamadı ancak Apple cephesinde bir ilk imza atmayı başardı.

IPhone 6 Plus'ın piyasaya sunulmasından bu yana, daha büyük ekrana sahip Plus modeller, her zaman daha küçük olan İPhone modellerinden daha az satıldı. Canalys'in analistleri tarafından verilen rakamlar ilk defa Plus modelinin yarışı önde götürdüğünü ortaya koydu. Canalys'in raporuna göre Phone 8 Plus, iPhone 8'i 2017 yılının üçüncü çeyreğinde geride bırakmayı başardı.

Yine de, Apple'ın tüm dünyada en çok satan akıllı telefonları daha eski iPhone modelleri oldu. IPhone 7, 13 milyon adet ile Apple'ın akıllı telefon satışlarında en üst sırada yer aldı ve ardından iPhone 6s onu izledi. Hatta iPhone SE'de bile talep artışı olduğu görüldü.

Yeni modeller için talep geçen yıla göre daha düşük oldu. iPhone 8 ve 8 Plus, 11.8 milyon adet satış rakamına ulaştı, ilk çeyrekte iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için 14 milyon adede yakın talep gelmişti. Bununla birlikte, daha yüksek fiyata sahip olan iPhone 8 Plus modeli daha yüksek satış rakamına ulaştı. İphone 8 Plus'ın satışları 6,3 milyon adet olurken iPhone 8 satışları 5,4 milyon adette kaldı. 

Canalys, iPhone 7 talebindeki büyümeyi, iPhone 8 modelleri piyasaya sürüldükten sonra aldığı fiyat indirimine bağlıyor. Apple şu anda beş iPhone modeliyle birlikte her zamankinden daha fazla çeşitlilik sunuyor ve 2015'teki iPhone 6s bile talep görmeye devam ediyor. 

Whatsapp