Canalys: Huawei, 2017 Yılının İkinci Çeyreğinde CEE'de Apple'ı Geride Bıraktı

Huawei, akıllı telefon pazarındaki yükselişini sürdürüyor. Canalys tarafından yayınlanan yeni rapora göre Huawei, Avrupa'da Apple'ı geride bıraktı.

Canalys, ikinci çeyrekte Orta ve Doğu Avrupa'daki akıllı telefon satışlsrı ile ilgili yeni raporunu yayınladı. Nisan ve Haziran ayları arasında 15.6 milyon adet akıllı telefon satışa sunulurken, Samsung piyasanın üçte birine ulaştı. Pazarda ikinci konumda olan Huawei %12, Huawei'nin bir basamak altına düşen Apple ise %11 pazar payına sahip oldu. Çin merkezli bir başka üretici olan Xiaomi de büyük bir sıçrama ile %7 pazar payına ulaştı ve dördüncü oldu. Lenovo ise %5 payıyla beşinci sıraya yerleşti. 

Samsung, Galaxy A ve Galaxy J akıllı telefonlar ve 2017 sürümleri için gelen yoğun taleple yükselirken, yıllık bazda % 14'lük bir artışla 4.9 milyon adet akıllı telefon sattı. Samsung Galaxy S8, Doğu Avrupa'da büyük bir talep görmesine rağmen bazı perakendeciler, Galaxy S8 tahminlerini olağandır çok yüksek tuttular. 

Huawei, Cupertino merkezli şirket Apple'ı yılın birinci çeyreğinde yakalandıktan sonra ikinci çeyrek satışları ile geçmeyi başardı. Canalys analistleri, Huawei'nin pazar pazarının % 12'si olan 1.8 milyon adet akıllı telefon satışı yaptığını ve bu rakamın Apple'ı 50.000'den daha az akıllı telefonla geçtiğini belirtiyor. Şirketin bölgede en çok satan akıllı telefon modeli Huawei P10 Lite oldu. 

Bu araştırmadaki sürpriz Xiaomi'den geldi ve Çin merkezli üretici dördüncü sıraya yükseldi. Canalys Kıdemli Analisti Tim Coulling'e göre, sadece üç ayda 1.1 milyon akıllı telefon satışı ve % 7 pazar payı ile şirket Huawei'nin hızlı yükselişini tekrar etmek istiyor. Xiaomi, Media Markt, Media Expert ve Polonya'nın en büyük e-ticaret platformu Allegro gibi yerel tedarikçilerle kurduğu ortaklıklara  güveniyor.

Orta ve Doğu Avrupa pazarının fiyata duyarlı olması nedeniyle, şirketin en çok satan modeli Xiaomi Redmi 4A, ikinci çeyrekte 350.000 adet satış rakamına ulaştı.

Whatsapp