Bu Yılın iPhone Amiral Gemisi Hiç Olmadığı Kadar Pahalı Olabilir

Apple'ın bu yıl yine Eylül ayında piyasaya sunması beklenen yeni amiral gemisi iPhone modelinin, şimdiye kadarki en pahalı iPhone olması bekleniyor.

Bu yıl piyasaya sunulacak en iyi iPhone amiral gemisi, her zamankinden daha pahalı olabilir. Apple, geçtiğimiz yılın son aylarında, daha önce hiç olmadığı kadar radikal bir tasarım değişikliği ile iPhone X modelini 999$ fiyat etiketi ile piyasaya sunmuştu. Akıllı telefonun piyasaya sunulduğu ilk günlerde oluşan tepkiler ve yüksek fiyatın da etkisi ile satışlar beklentilerin altında kalmıştı. Bu nedenle şirket, kısa bir süre sonra üretim miktarını bile düşürmek zorunda kalmıştı. 

Ancak şimdi, Apple'ın yine 999$'dan başlayacak fiyatlara sahip yeni iPhone serisini piyasaya sunmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Bununla birlikte seride, Apple'ın iPhone X'in daha büyük ekranlı bir Plus versiyonunu 1.100$ fiyat etiketi ile satışa sunacağı belirtiliyor. Bu durum, farklı depolama alanı konfigürasyonları dikkate alındığında 1.200 $ 'a kadar çıkabilen ya da belki daha da fazla olabilecek yeni bir fiyatlandırma bandı oluşturacak. 

Buna karşılık, Apple kullanıcıları için fiyat spektrumunu daha da aşağıya indirmek için 2016 yılının iPhone SE modelinde bir fiyat indirimine daha giderek, 300$ civarında da iPhone sahibi olunabilmesini sağlayacağı iddia ediliyor. Sonuçta, şirketin premium özellikleri düşük maliyetli cihazlara getirmesi ile başlayan üç adımlı bir stratejisi olduğu söyleniyor. Bu noktadan sonra amaç ise öüşyerilerin cihazlarını her yenilediğinde bir üst fiyat grubuna dahil olmalarını sağlamak olacak gibi görünüyor. Her şeyden önce, şirket, fiyatlandırma bandında müşterileri daha da yukarı çekmesine olanak tanıyan yeni fiyat grupları oluşturmayı ve aynı zamanda eski cihazların fiyatını indirerek daha da fazla potansiyel müşteriye ulaşmayı amaçlıyor. 

Apple, 2010'un sonundan bu yana, iPhone serisinin ortalama satış fiyatını kademeli olarak artırarak 670 $'dan neredeyse 800 $'a yükseltti. Apple, bu yıl daha da pahalı bir iPhone cihazının piyasaya sürülmesiyle, ortalama satış fiyatını bir kez daha artırarak belki de 900 $'a ulaştı. 

Whatsapp