Bu çeyrekte Galaxy S7 Nougat güncellemesi tüm ülkelerde sunulmayacak

Samsung, 2016 ilk çeyrekte tüm ülkelerde Android Nougat güncellemesini Galaxy S7 için sunamayacak.

Galaxy çatısı altında sunduğu modellerle Android platformunun en önemli temsilcisi olan Samsung, güncelleme konusunda ise biraz yavaş kalıyor. Ağustos ayının sonlarında Google'ın Android 7.0 Nougat güncellemesini yayınlamasının ardından firmalar cihazları için de güncelleme çalışmalarına başlarken, Samsung'un bir çok modeli Nougat güncellemesi alacak.

2017 ile birlikte Samsung, iki önemli akıllı telefon modeli Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge için güncelleme sunmaya başlamıştı. Bu yeni güncelleme kademeli olarak farklı ülkelerde de sunulmaya devam ederken, firma 2016 ilk çeyrek içerisinde güncellemeyi dünya genelinde tamamlama planları yapıyordu.

Ayrıca bu çeyrek içerisinde bir çok model için de güncelleme gelmesi beklenirken, hali hazırda sunulan Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge Nougat güncellemesinin ise dünya genelinde tüm ülkelerde bu çeyrek içerisinde sunulamayacağı kaydediliyor.

Ortaya çıkan bir görsel, bir kullanıcı ile Samsung arasındaki görüşmede, Galaxy S7 için güncellemenin Singapur'dan alınan cihaz için güncellemenin en erken, Nisan / Mayıs / Haziran aylarında sunulabileceği ifade ediliyor. Bu da ikinci çeyrek içerisinde güncellemenin geleceği anlamına geliyor.

Ayrıca kısa bir süre önce Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge güncellemesini durdurmuş ve kısa bir süre sonra da tekrar başlatmıştı. Bu da önemli bir hata nedeni ile olabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Whatsapp