Bu ay Bluetooth 5.0 duyurulacak

Bluetooth 5.0 daha uzun kapsama alanı,daha düşük güç tüketimi ve daha hızlı aktarım ile geliyor.

Akıllı telefonlar ve çevre birimlerinin en çok kullandığı kablosuz ağ standarttı olarak Bluetooth'u görmekteyiz. Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) tarafından geliştirilen bu kablosuz ağ standarttı kısa mesafede en çok kullanılan teknoloji olmakta.

Şu anda Bluetooth 4.0 uyumlu cihazlar pazarda yer alıyor ve gelen bilgilere göre de çok yakında hayatımıza Bluetooth 5.0 girebilir.

Buetooth Special Interest Group Genel Direktörü Mark Powell üzerinden gelen bilgilere göre Bluetooth 5.0, 16 Haziran tarihinde resmi olarak duyurulacak.

Yenilikler ve geliştirmelerle gelecek olan Bluetooth 5.0'ın önceki nesle oranla iki kat daha fazla kapsama alanına sahip olacağı kaydediliyor. Bluetooth kapsama alanı kademeli olarak artmaya devam ederken, Bluetooth 5.0 ile çok daha iyi bir seviyeye geleceğini söyleyebiliriz.

Diğer taraftan LE aktarımlarının da dört kart daha hızlı olacağı yine gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG)'in Bluetooth 5.0'ı duyuracağı etkinlik İngiltere, Londra'da gerçekleştirilecek ve bu yeni teknoloji hakkında çok daha detaylı bilgilerin de bu etkinlikte gün yüzüne çıkacağını söyleyebiliriz.

İlerleyen dönemde bu teknolojiye sahip akıllı telefonlar, tabletler, kulaklıklar, hoparlörler ve daha bir çok farklı cihaz da pazarda yerini alacak.

Whatsapp