BTK sosyal ağları sert bir dille uyardı

Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK) gerçekleştirdiği açıklama ile Twitter, Facebook ve YouTube'u Zeytin dalı Harekatı hakkında uyardı.

Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK) gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte dünyanın önde gelen sosyal ağ sitelerini sert bir dille uyardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin yürüttüğü Zeytin dalı Harekatı ile ilgili bir açıklama gerçekleştiren BTK, paylaşılan yalan haberlere ve spekülasyon yaratacak içeriklere karşı sosyal ağların daha çok dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle BTK'nın hedefinde Twitter, Facebook ile YouTube gibi önemli sosyal ağ siteleri yer alırken, kendileri tarafından tespit edilen kullanıcı adları başsavcılığa bildirildiğini ve bu içeriklere erişimin engellendiğini açıkladı. Bu içerikleri bir an önce kaldırmasının sosyal ağ sitelerinin yararına olacağını belirten ekip, genel olarak erişim engelinin gelmemesi için bu açıklamayı gerçekleştirdiğini belirtti. 

Konuyla ilgili resmi bir açıklama gerçekleştiren Hükümet yetkilisi Habertürk'e verdiği demeçte; "Zararlı, sakıncalı, yalan, manipülatif içerikler hemen kaldırılmazsa geniş kitlelere yayılmasının önüne geçmekte geç kalınabiliyor. Bu nedenle çok hızlı ve proaktif davranıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Hükümet tarafından gelen bu resmi açıklama sonrasında sosyal ağ sitelerinin içeriklerini yöneten ekibin bu konuya karşı daha sıkı bir çalışma gerçekleştirip gerçekleştirilmediği bilinmezken, resmi yazı ile birlikte bu sosyal ağ sitelerinin konuyla ilgili uyarılacağı da belirtildi.

Whatsapp