BTK, faturadaki sürpriz ücretlendirmelere dur diyor

BTK gerçekleştirdiği yeni düzenlemeyi Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'a gönderdi. 30 Haziran itibariyle katma değerli servis aboneliği için onay zorunluluğu geliyor.

Katma değerli servisler nedeniyle çoğu zamanlar da oldukça yüksek fiyatlandırılmış faturalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu nedenden ötürü çoğu GSM abonesi yüksek faturalar ödemek zorunda bırakılırken, bu servisler sadece iyi niyetli kişiler tarafından değil çoğu zamanda kötü niyetli kişiler tarafından kullanılıyor.


Özellikle akıllı cep telefonun popüler bir hal alması nedeniyle bu servisler daha fazla can yakmaya başlarken, bunu fark eden BTK duruma bir dur demek adına yeni bir düzenleme getirdi. Artık katma değerli servislere kayıt olan abonelere bu aboneliklerini gerçekleştirmek adına bir onay zorunluluğu getirilirken, sunulan hizmete göre sesli arama yada bir mesajla bu isteğinizi doğrulamanız gerekecek.


Eğer katma değerli herhangi bir servise yanlışlıkla abone olduysanız ve bu servise abone olmak istemiyorsanız sizlere gönderilen bu mesajı cevaplamamanız yada red etmeniz yeterli olacak. Bu düzenleme tüm web site, SMS, sesli yanıt sistemleri ve mobil uygulamalar için hazırlanırken, bu servislerin iptali böylelikle çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmiş olacak. Üstelik dilerlerse aboneler “katma değerli hizmetlere” hattını tamamıyla kapatabilecekken, bunun için bulundukları operatörlerin müşteri hizmetlerinden yardım alabilecek.


Bu kanun düzenlemesi 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle geçerli olmaya başlayacakken, aboneler müşteri hizmetlerini arayarak geriye dönük ücret talebinde bulunabilecekler.

Whatsapp