BTK Başkanı Açıkladı: Türkiye'ye Siber Saldırı Düzenleniyor

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye dahil tüm dünyadaki 74 ülkeye siber saldırı düzenlendiğini açıkladı.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, bu akşamdan itibaren Türkiye'nin da aralarında olduğu tüm dünyadaki 74 ülkeye siber saldırı düzenlendiğini açıkladı. BTK Başkanı aynı zamanda siber saldırıdan korunmanın yolları hakkında da bilgiler verdi.  

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye dahil 74 ülkeye büyük bir siber saldırı düzenleniyor" ifadelerini kullanırken, yapılan bu siber saldırıdan korunma yollarını da açıkladı.

https://twitter.com/ofatihsayan/status/863120433767436289

BTK Başkanı, "Dünyada yayılan Wannacry zararlısından korunmak için Windows sistemleri, antivirüs uygulamaları ve Güvenlik duvarı ayarlarınızı mutlaka güncelleyin! Güncellemeleri yaptıktan sonra sisteminizi taratmayı ihmal etmeyin" açıklamalarında bulundu.

Uzmanların yaptıkları açıklamada dünya çapında yapılan ve wannacry adı verilen siber saldırı nedeni ile milyonlarca mail gönderildiği ve insanların bu linklerdeki linklere kesinlikle tıklamanız gerektiği belirtildi. 

Bu saldırı kapsamında, İngiltere'de sağlık sistemi Bilgisayarlarına büyük zarar verildiği ve aynı zamanda Rusya'da da İçişleri Bakanlığı bilgisayarlarını hedef alan saldırıların devam ettiği belirtiliyor. 

Dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlar, Wannacry / Wanna / Wcry adlı bir fidyecilik yazılımı tarafından kapatılıyor. Avast ve Kaspersky gibi şirketlerin güvenlik araştırmacıları, 57.000 bilgisayarın etkilendiğini tahmin ediyor. Bu saldırıda Üniversiteler, telekomünikasyon ve hizmet sektörleri, bankalar ve hastaneler etkilenmekle birlikte, dünya çapında örgütler saldırı altında bulunuyor.

Wannacry fidye yazılımı ile kilitlenen bilgisayarlarda 15 Mayıs,tarihine kadar Bitcoin'den 300 dolar fidye ödenerek bilgisayarın açılacağını gösteren bir mesaj görüntüleniyor. Bu süre sonunda fidye ödenmezse, süre 19 Mayıs,tarihine kadar uzatılacak fidye yükseltiliyor. Gerçekten de, bazı gelen bilgilere göre, fidye komutunda gösterilen Bitcoin hesapları, dosyalarının şifresini çözmek için istekli olan kullanıcılardan ödemeler alıyor.

Whatsapp