Bose'nin ürettiği kulaklıklar, gerçekten kullanıcılarını dinliyor mu?

Dünyaca ünlü kulaklık üreticisi Bose'nin, eşleştirme uygulaması Connect ile birlikte markanın kulaklık modellerini kullananları dinlediği iddia edildi.

Dünyanın en popüler ses ekipmanı üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan Bose, çarpıcı bir iddiayla birlikte karşı karşıya kaldı. Firmanın geliştirdiği Connect isimli mobil uygulama üzerinden kullanıcıları dinlediği iddia edilirken, bu gerekçeyle firmaya Amerika Birleşik Devletleri'nde bir mahkeme açıldı.


Firmanın ses ekipmanları için hazırladığı bu uygulama ile birlikte kullanıcıların tüm müzik listeleri, podcastler ve diğer ses işlevlerini toplayabildiği iddia edilirken, ABD'nin Federal WireTap Yasası'nı ve gizlilikle ilgili bir çok yasayı çiğnediği belirtildi. Uygulama ile birlikte ortam dinleme işlemi bile yapılabileceği iddia edilirken, toplanılan verilerin daha sonra piyasa araştırması için Segment.io gibi firmalara gönderildiği söyleniliyor.


Bu ses verileri ile birlikte kullanıcıların tüm karakteristik davranışları, politik görüşleri ve kişisel kimliği hakkında önemli bilgiler edinilebilirken, davayı açan Kyle Zak'ın Bose tarafından bu konu hakkında bilgilendirmediği belirtiliyor. Eğer gerçekten Bose isimli üretici açılan bu davada belirtildiği gibi gizlilik yasasını çiğnemişse, ABD'de inanılmaz bir ceza yaptırımına maruz kalabilir.

Whatsapp