BOE akıllı telefon ekranı üretiminde oldukça iddialı

Çin merkezli BEO firması, akıllı telefon sektörü adına ekran üreten en önemli firmalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda firma yeni nesil OLED ekranlarıyla, kitlesini arttırmayı planlıyor.

Akıllı telefon sektöründe özellikle 2017 yılı itibariyle Çin merkezli telefon üreticileri oldukça önemli derece de bir popülerlik kazanmayı başarırken, bu bağlamda donanım üreticileri de kendilerini geliştirmeye başladı. Bu bağlamda Çin menşeili ekran üreticisi olarak karşımıza çıkan BOE kendini geliştirirken, özellikle çerçevesiz OLED ekranlara olan yatırımlarını arttırdı.

İlk olarak iPhone X ekran prototipleri geliştirmeye başlayan şirket, geliştirdiği bu ekranların görüntülerini ise kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Apple şirketi ile görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edilen BOE şirketinin firmanın Samsung'a olan bağlılığını ortadan kaldırmak istediği ve bu bağlamda yeni bir OLED ekran üretim tesisi kurmak istediği iddia ediliyor. Mevcut iPhone X modellerinde olmasa da, gelecek nesil iPhone modellerinde şirket panel üretimi için kolları sıvamış durumda.

Apple tarafından firmayla ilgili bir açıklama gerçekleştirilmezken, OLED ekran taleplerini karşılamak için şirketin 7 milyar dolarlık yeni bir tesis inşa etmeyi planladığı söyleniliyor.

Yeni nesil iPhone X modellerinin ihaleleri konusunda ne kadar ısrarcı olduğu göstermek isteyen BOE firması, 6.18 inç genişliğinde olan 2992 x 1440 piksel çözünürlüklü OLED ekran prototipine ait görselleri paylaştı. 537 PPI yoğunluk kalitesi ile 390 nit parlaklık değerine erişebilen bu ekranda, iPhone X'de bulunan ekran çentiği de yer alıyor.

LG Display ile Sharp gibi sektörün önemli oyuncularıyla yoluna devam etmek isteyen Apple'ın, BOE firmasına sıcak bakıp bakmayacağı ise bilinmiyor. Ancak BOE hiç değilse Apple'ın sipariş ettiği OLED ekranların bir kısmını üretmek için elinden geleni yapacağı görülüyor.

Whatsapp