Blockchain ile korunan Finney yüzünü gösterdi

Sirin Labs firması Blockchain teknolojisiyle korunacak olan yeni akıllı cep telefonu modeli Finney'in tanıtımını gerçekleştirdi. Teknik özellikleri ve güvenli yapısıyla dikkatleri üzerine çekecek.

Akıllı cep telefonu pazarında üst düzey güvenlik sistemleriyle adından söz ettiren Sirin Labs firması, Blockchain olarak isimlendirdiği teknolojisiyle desteklenen yeni cep telefonu modelli Finney'in tanıtımını gerçekleştirdi. Blockchain isimli bu teknoloji Bitcoin ile Ether gibi son zamanların popüler kripto para birimlerinin arkasında yer alırken, bu teknoloji üzerinde şekillenen ilk telefon modeli böylelikle önümüzdeki yıl piyasaya sürülmüş olacak.

Bu telefonun Finney olarak isimlendirilmesinin altında yatan gerçek neden olarak ise Sirin Labs Bitcoin ile ilk kez işlem yapan isim olan Harold Thomas Finney'i gösteriyor. Önümüzdeki yıl itibariyle satışa sunulacak olan bu cep telefonun ekranı 5.2 inç genişliğinde olup QHD çözünürlüğünde görüntü oluşumuna imkan tanıyacakken, 8 GB kapasitesindeki RAM bellek ve 256 GB kapasitesideki dahili depolama alanıyla gelecek.

Cihazın içereceği Blockchain teknolojisi akıllı telefona dünyanın tamamen güvenli ilk cep telefonu modeli ünvanını kazandıracakken, Shield OS isimli açık kaynak kodlu bir işletim sistemi üzerinde şekillenecek. Bu cep telefonu üzerinden gerçekleştirdiğiniz tüm para transferleri işlemleri gizli tutulacakken,  şifrelenmiş mesaj gönderme ve kriptolu arama işlemleri yapılabilecek.

Telefon içeriğindeki fotoğraf ve uygulamalar sadece bir dahili hafıza içerisinde toplanmayacakken, dağılmış halde veriler depolanıp saklanacak. Tek bir yerde tutulan verilere kıyasla farklı yerlerde tutulan verilere ulaşmanın daha zorlu olduğundan söz edilirken, tarayıcı üzerinde gezilen tüm sitelerde gizli tutulup imha edilecek.

Satışlarına 999 dolarlık bir fiyat etiketiyle başlanılacak olan Finney isimli akıllı cep telefonu modelinin, ülkemizde satışa sunulması beklenmiyor. Ancak çeşitli yöntemlerle bu akıllı cep telefonunun ülkemize giriş yapması beklenilirken, güvenliğe hat safada önem verenlerin tercihi olması bekleniyor.

Whatsapp