Blackberry'nin yeni Mercury akıllı telefonu görseller geldi

Blackberry'nin yeni QWERTY klavyeli akıllı telefonu Mercury için yeni görseller geldi.

Akıllı telefon pazarında son dönemde kötü finansal tablolar ve düşen satış rakamları sonrasında da gerileyen pazar payı oranları ile hayal kırıklığı yaratan Kanada merkezli akıllı telefon devi Blackberry, geçtiğimiz sene Android'e geçiş yapmıştı. Firmanın ilk Android akıllısı Blackberry Priv adı ile gelirken, bu sene ise Blackberry DTEK50 ve DTEK60 pazara sunuldu.

Farklı kararlar almaya devam eden Blackberry donanım geliştirmeyi de bırakmış durumda ve bundan sonra firmanın cihazları Çinli TCL Corp tarafından üretilecek ve satılacak. Bilindiği üzere Blackberry DTEK, Alcatel Idol 4, Blackberry DTEK60 ise TCL 950 akıllı telefon tabanlı olarak gelmişlerdi.

Blackberry'nin TCL Corp'a üretimi ve satışı devrettiği duyunun öncesinde firmanın yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı yönünde bilgiler gelmişti. Mercury kod ismine sahip olan ve ayrıca fiziksel QWERTY klavye içeren akıllı telefonun görselleri de ortaya çıkarken, şimdi de yeni bazı görseller geldi.

Blackberry Mercury, 4.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile gelecek ve ön tarafta fiziksel QWERTY tuşu yer alırken, parmak izi tarayıcısının da "Space Bar"a entegre olacağı ifade ediliyor.

Bu yeni akıllı telefonun üst düzey donanım özellikleri içereceği ve yonga setinin de dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcili Qualcomm Snapdragon 821 olacağı kaydedilmekte.

Whatsapp